Lennart Hofman
Lennart Hofman

Lennart Hofman

Correspondent Vergeten oorlogen

Lennart Hofman (1984) is oorlogsjournalist en reisde de afgelopen vier jaar naar bekende en minder bekende oorlogen en conflicten.

Opgeleid als antropoloog en religiewetenschapper gaat zijn aandacht in de eerste plaats uit naar het begrijpen van conflicten in de breedste zin van het woord. Waarom speelt dit conflict? Wat zijn de gevolgen hiervan voor de mensen die er middenin leven? Is het te stoppen? En hoe dan?

Naast een breed begrip van de geschiedenis en (geo-)politieke context van een conflict, kent Lennart de verhalen van de mensen die het geweld aan den lijven ervaren. Syriƫrs die hun land niet ontvluchten, Soedanezen die dagelijks worden gebombardeerd, Islamitische Birmezen die door hun boeddhistische landgenoten worden gediscrimineerd, Papoea's die middenin de jungle een gewapende strijd voorbereiden voor onafhankelijkheid.

Lennart stelt zich ten doel om hun verhalen bekend te maken met de hele wereld. Zijn reizen brachten hem naar landen als: Syriƫ, Irak, Zuid-Soedan, Soedan, Mali, de Westelijke-Sahara, Djibouti, Myanmar, West-Papoea, de Filipijnen, en Thailand.

Nodig Lennart uit voor een interessante lezing over vergeten oorlogen (waarom krijgen sommige conflicten aandacht, maar anderen niet?), werken in conflictgebieden (hoe zorg je dat je veilig werkt?), radicalisering (waarom sluiten mensen zich aan bij extremistische groepen?), of de wereldwijde opmars van de Islamitische Staat (Hoe kon deze groep zo snel groeien?).

Lennart Hofman
Lennart Hofman

Lennarts expertise

  • Vergeten oorlogen
  • Vluchtelingen
  • Radicalisering
  • Mensenrechten
  • Oorlogsjournalistiek
Meer weten over Lennart?

Meer weten over Lennart?

Wil je meer informatie over Lennart of wil je hem uitnodigen voor een lezing of presentatie, een interview of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.