Lex Bohlmeijer
Lex Bohlmeijer

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer (1959) is een empathische interviewer die al decennia werkt voor de radio. Alle aspecten van dat vak - regie, presentatie, verslaggeving, montage - rekent hij tot zijn expertise. Daarnaast heeft hij vanuit de radio zijn actieradius verbreed als presentator van concerten, dagvoorzitter van symposia, debat- en gespreksleider, moderator en openbaar interviewer.

Geschoold als literatuurwetenschapper gaat zijn belangstelling in de eerste plaats uit naar kunst en cultuur in de breedste zin des woords: muziek, theater, literatuur, dans, fotografie en beeldende kunst. Verder heeft hij veel affiniteit met de grote emotionele en ethische kwesties die de samenleving bezighouden, zoals euthanasie, vrijwillige levensbeƫindiging, dementie, jeugdzorg en achterstandswijken.

Lex heeft ook ervaring als dramaturg van een theatergezelschap en wordt onmiddellijk enthousiast van het schrijven van theaterteksten.

Lex Bohlmeijer
Lex Bohlmeijer

Lex' expertise

  • Inlevende interviews
  • Ervaren gespreksleider & moderator
  • Schrijver van theaterteksten
  • Kunst en cultuur
  • Grote levensvragen
Meer weten over Lex?

Meer weten over Lex?

Wil je meer informatie over Lex of wil je hem uitnodigen voor het modereren van een debat, het on stage interviewen van een gast of een andere bijdrage? Mail dan Sophie of Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.