Lucien Hordijk
Lucien Hordijk

Lucien Hordijk

Correspondent Medicijnen

Hoe kan het dat een sector die kanker bestrijdt voor sommigen een even slecht imago heeft als de tabaksindustrie, zo'n beetje de belangrijkste veroorzaker van de ziekte? Dat is de vraag die Lucien Hordijk (1988) zich als correspondent Medicijnen stelt in zijn onderzoek naar de farmaceutische industrie. Hij schrijft en spreekt over de onbetaalbaarheid van levensreddende medicijnen, de manipulatie van medische wetenschap, maar ook over hoe geneesmiddelenontwikkeling misschien anders en beter kan.

Over geneesmiddelen worden vaak maar twee verhalen verteld: enerzijds het in financieel jargon verdronken schrijven van beleggingsanalisten die de misstanden in de sector negeren, anderzijds het apocalyptische proza van criticasters die zich exclusief richten op wat er misgaat. Lucien zoekt de middenweg door een open gesprek te voeren over een sector die voor velen volstrekt ondoorgrondelijk is. Op heldere, prikkelende wijze wil hij deze wereld inzichtelijk maken, voor zowel experts als geïnteresseerde burgers.

Met Lucien heb je een spreker met verstand van zaken en kun je rekenen op een genuanceerd en onderbouwd verhaal of gesprek over de geneesmiddelenindustrie.

Lucien Hordijk
Lucien Hordijk

Luciens expertise

  • Betaalbaarheid van de zorg
  • Regelgeving en medische lobby's
  • Belangenconflicten en wetenschappelijke integriteit
Meer weten over Lucien?

Meer weten over Lucien?

Wil je meer informatie over Lucien, of wil je hem uitnodigen voor deelname aan een debat, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.