Lynn Berger
Lynn Berger

Lynn Berger

Correspondent Technologie, & Cultuur

Wat zijn de consequenties van een wereld waarin de mens niet meer centraal staat? Is het met onze afhankelijkheid van techniek nog wel vol te houden dat wij als mens vrij en autonoom zijn? En zijn wij als mens in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan met dingen, dieren en de natuur?

Over dit soort vragen denkt Lynn Berger (1984) graag na. In stukken voor De Correspondent, maar ook hardop, in lezingen, presentaties of workshops.

Daarnaast is ze geinteresseerd in de betekenis van moderne sleutelwoorden als transparantie, creativiteit, impact en ambitie. Hoe worden deze woorden door ons gebruikt en waarom zijn we er zo dol op?

Ook de wisselwerking tussen technologie en cultuur, de veranderende rol van musea en archieven in de 21ste eeuw en de vele gedaantes van het feminisme hebben Lynns bijzondere interesse. Langzame en onopvallende processen die toch veelbetekenend en van grote invloed zijn.

Dankzij het onderzoek dat Lynn voor haar proefschrift deed is ze bovendien expert op het gebied van fotografie als nieuw medium in de negentiende eeuw, en van de culturele geschiedenis van waarden die daar mee te maken hebben, zoals privacy, copyright, authenticiteit en objectiviteit.

Over al deze onderwerpen vertelt ze graag meer, in seminars, workshops of lezingen.

Lynn Berger
Lynn Berger

Lynns expertise

  • Het einde van de mens als de maat der dingen
  • Column over sleutelwoorden als impact, ambitie & creativiteit
  • Cultuur, cliché & technologie
  • Onopvallende processen die van grote invloed zijn op ons doen en laten
  • Feminisme
  • Musea & archieven
Meer weten over Lynn?

Meer weten over Lynn?

Wil je meer informatie over Lynn, of wil je haar uitnodigen voor het geven van een workshop of lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.