Machteld Vinkenborg
Machteld Vinkenborg

Machteld Vinkenborg

Programmamaker

Volgens Machteld Vinkenborg (1987) begint alles bij het persoonlijke. Haar ongebreidelde nieuwsgierigheid dwingt haar tot het onderzoeken van zoveel mogelijk verschillende vertrekpunten en perspectieven. Machteld is niet bang voor een goede discussie en weet met humor en oog voor detail steeds voor een goede sfeer te zorgen.

Als programmamaker van De Correspondent was Machteld de bedenker van en drijvende kracht achter het programma in de zes zalen van Het Festival der Vooruitgang, verkocht ze schouwburgen uit in Nijmegen, Amsterdam, Utrecht en Gent voor programma's met Joris Luyendijk, Femke Halsema en shows als Het Grote Privacy Experiment. Ze is ook de spin in het web van Artfest; een live talkshow over kunst. Als perfectionistische duizendpoot ontfermt Machteld zich bij haar evenementen over het hele proces: van het uitdenken van het programma, tot de promotie en de productie.

Eerder werkte Machteld als radiomaker bij Amsterdam FM, voor het EYE Filmmuseum en Oerol. Nieuwsgierigheid naar wat (groepen) mensen drijft en naar wat ze te vertellen hebben loopt als een rode draad door Machtelds werk. Van provo's, via ex-gedetineerden naar kunstenaars, Machteld sprak ze allemaal.

Met haar nieuwsgierigheid, haar interesse in mensen en verhalen en haar ervaring als programma- en radiomaker is Machteld de ideale moderator voor je evenement. Ze zorgt voor diepgaande gesprekken waarin je gasten de ruimte krijgen die ze verdienen, zonder het doel van het gesprek en de tijd uit het oog te verliezen.

Machteld Vinkenborg
Machteld Vinkenborg

Machtelds expertise

  • Modereren
  • Interviewen
  • Levensverhalen
  • Kunst & cultuur
Meer weten over Machteld?

Meer weten over Machteld?

Wil je meer informatie over Machteld, of wil je haar uitnodigen als moderator, interviewer of voor een andere bijdrage? Mail dan Floor. Zij komt dan zo snel mogelijk bij je terug. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Floor terecht.