Maite Vermeulen
Maite Vermeulen

Maite Vermeulen

Correspondent Conflict & Ontwikkeling

Maite Vermeulen (1988) is een bevlogen spreker, die complexe onderwerpen als ontwikkelingssamenwerking, conflictgebieden en noodhulp graag begrijpelijk maakt voor een groot publiek. Maite probeert in haar werk de verhalen van arme landen, die ver van ons bed zijn, dichtbij te halen. Verhalen die de tragiek van minder ontwikkelde landen laten zien, maar ook de hoop, de verandering en de toekomst. Maite heeft een speciale interesse in Afrika - het ontzenuwen van vooroordelen over dit continent is een belangrijke drijfveer.

Ze vindt het bovendien belangrijk om ingewikkelde internationale politieke spelletjes bloot te leggen en inzichtelijk te maken voor een groot publiek. Denk aan de politiek achter vredesmissies, noodhulp en de vluchtelingencrisis.

Maite stelt graag de 'domme' vragen over hoe dingen werken in andere delen van de wereld, en waarom. Ze vindt het leuk om te spreken voor experts, maar praat net zo lief de geïnteresseerde leek bij over hoe de wereld voor- of juist achteruitgaat. Voor een crash course over ontwikkelingssamenwerking, oorlogen of de Verenigde Naties ben je bij haar aan het juiste adres.

Maite Vermeulen
Maite Vermeulen

Maites expertise

  • Ontwikkelingshulp, goede doelen, humanitaire hulp
  • Oorlog en conflicten
  • Verenigde Naties, internationale politiek, wereldverhoudingen
  • Buitenlandjournalistiek
  • Vluchtelingen
  • Afrika
Meer weten over Maite?

Meer weten over Maite?

Wil je meer informatie over Maite, of wil je haar uitnodigen voor deelname aan een debat, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.