Marc Chavannes
Marc Chavannes

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Werken in en aan de democratie: het vergt uithoudingsvermogen en optimisme. Collectief gekluns als met de Fyra-hogesnelheidstrein maakt dat veel mensen zeggen: ik wil meer democratie, maar minder politiek. De vraag is: hoe dan?

Marc Chavannes besteedde een groot deel van zijn inmiddels 42-jarige journalistieke carrière aan die vraag. Voor NRC Handelsblad schreef hij erover, in Nederland, maar ook in Groot-Brittannië Frankrijk en de Verenigde Staten. Achttien jaar buiten Nederland maken hem tot een scherp waarnemer van de polder. Soms verbaasd, nooit negatief.

Zijn reportages en analyses bezorgden hem de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en de Anne Vondelingprijs. Zijn succesvolle boeken over Frankrijk (Frankrijk achter de schermen) en de Verenigde Staten (Op de as van goed en kwaad), en Nederland (De stroperige staat en Niemand regeert) blijven onverminderd relevant en verhelderend.

Schrijvend voor De Correspondent put Marc Chavannes uit deze rijke ervaring. Sprekend op uw bijeenkomst kunt u daar evengoed van profiteren. Voorbij de waan van de dag kijkt hij naar de werelden van openbaar bestuur en politiek, het onderwijs, de media, gezondheidszorg en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Marc Chavannes
Marc Chavannes

Marcs expertise

  • Politiek & Bestuur
  • Privatisering & Publiek Belang
  • Groot-Brittannië, Frankrijk, Verenigde Staten
  • Gesproken columns, inleidingen, debatten
  • Publieke interviews
Meer weten over Marc?

Meer weten over Marc?

Wil je meer informatie over Marc, of wil je hem uitnodigen voor het geven van een lezing, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.