Marilse Eerkens
Marilse Eerkens

Marilse Eerkens

Correspondent Kinderomgang

"Marilse Eerkens (1967) is sociaal psycholoog en auteur van het boek Wat doen we met de baby? Over hechting hersens en kinderopvang.

Marilse is ervan overtuigd dat meer investeren in goede voorzieningen voor hele jonge kinderen en hun ouders niet alleen vanuit ethisch oogpunt noodzakelijk is, maar ook economisch gezien het verstandigste besluit is dat je kunt nemen. Naast het correspondentschap lobbyt Marilse dan ook actief voor een beter kinderopvangbeleid en betere verlofregelingen voor en begeleiding van ouders.

In lezingen en debatten deelt Marilse graag haar inzichten over beleid rond het (jonge) kind. Bijvoorbeeld over het babybrein, of over de vraag hoe we ons onderwijs en onze kinderopvang beter kunnen inrichten. Op dit moment hebben interessante technologische ontwikkelingen die de ontwikkeling van kinderen stimuleren haar bijzondere aandacht.

Marilse geeft lezingen en gaat in gesprek met alle betrokken partijen: ouders, onderwijzers, de kinderopvang, beleidsmakers en politici.

Marilse Eerkens
Marilse Eerkens

Marilses expertise

  • Psychologie van het (jonge) kind
  • Hechting en breinontwikkeling
  • Kinderopvangbeleid
  • Ouderschap
  • Onderwijs
Meer weten over Marilse?

Meer weten over Marilse?

Wil je meer informatie over Marilse, of wil je haar uitnodigen voor het geven van een lezing, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.