Maurits Martijn
Maurits Martijn

Maurits Martijn

Correspondent Technologie & Surveillance

Maurits Martijn (1981) is een ervaren spreker en debatleider. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in thema's als privacy, surveillance, big data, cybercrime, cybersecurity en geheime diensten. Samen met collega Dimitri Tokmetzis won hij in 2014 de prijs voor de beste internetjournalistiek van de VOJN en de stimuleringsprijs van de VVOJ voor hun serie over persoonlijke digitale data.

Ook op het podium is Maurits altijd en bovenal journalist: onafhankelijk, kritisch en scherp. Wil je je publiek bewust maken van de privacykwesties die kleven aan het gebruik van openbare wifi-netwerken, apps op je telefoon of de laatste gadgets van Google? Een lezing of een live-hack van Maurits is daarvoor de perfecte manier. Ook over de handel in data of over hoe veiligheidsdiensten onze privacy schenden onder de vlag van de nationale veiligheid gaat Maurits graag in gesprek - als spreker of als moderator.

Daarnaast inspireert Maurits ook graag journalisten in opleiding, of vertelt hij niet-journalisten over de toekomst van de media. Over De Correspondent zelf en onze journalistieke kernwaarden vertelt hij enthousiast.

Maurits Martijn
Maurits Martijn

Maurits' expertise

  • Privacy
  • Big data
  • Cybercrime, cybersecurity & geheime diensten
  • Technologie & surveillance
  • Journalistiek
Meer weten over Maurits?

Meer weten over Maurits?

Wil je meer informatie over Maurits, of wil je hem uitnodigen voor een lezing, live-hack of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.