Michiel de Hoog
Michiel de Hoog

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog (1979) heeft een passie voor sport. Hoe komen topsporters tot hun prestaties? Waar trainen ze op? Welke ideeën zitten erachter? Hoe weten ze wat effectief is, en wat toeval?

Topsport genereert voortdurend nieuwe oplossingen voor oude problemen. Logisch, omdat het verschil tussen winst en verlies flinterdun is. Dat is stof voor mooie verhalen die lang niet altijd worden verteld: over veel van onze beste sporters en coaches hebben we maar een zeer beperkt beeld. Tot Michiels verbazing komt er bij topsport ook behoorlijk veel irrationaliteit en simplisme kijken en weten we nog relatief weinig van de sporten die we zo goed denken te kennen.

Dat merk je goed in de eindeloze gesprekken die de zeventien miljoen bondscoaches van Nederland in het café op het werk of op televisie over sport (en voetbal in het bijzonder) voeren. De clichés vliegen je om de oren, terwijl feiten en bewijzen juist heel schaars zijn. Een lezing, debat of panelgesprek met Michiel zal je blik op de belangrijkste bijzaken van het leven gegarandeerd veranderen. Zelfs de echte bondscoach blijkt er meer dan eens naast te zitten.

Michiel de Hoog
Michiel de Hoog

Michiels expertise

  • Data in het voetbal
  • De wetenschap achter de sport
  • Leren & Presteren
Meer weten over Michiel?

Meer weten over Michiel?

Wil je meer informatie over Michiel, of wil je hem uitnodigen voor een presentatie, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.