Milou Klein Lankhorst
Milou Klein Lankhorst

Milou Klein Lankhorst

Uitgever

Wat is er allemaal voor nodig om succesvol te publiceren in het digitale tijdperk? Daar kwam Milou Klein Lankhorst (1987) achter toen het eerste boek dat ze uitgaf, Gratis geld voor iedereen van Rutger Bregman, een bestseller werd. Ze maakte het ebook goedkoper, liet de beveiliging achterwege, verhoogde de royalty's voor de auteur en lanceerde het boek met een uitverkochte show.

Na drie jaar bij het grootste literaire agentschap van Nederland gewerkt te hebben, is Milou nu als uitgever bij De Correspondent verantwoordelijk voor het hele uitgeefproces: van het prille eerste idee tot de promotie op sociale media. Ze deelt haar idee├źn en de lessen die ze leerde over het nieuwe uitgeven graag.

Ook neemt ze je graag mee achter de schermen van De Correspondent: wat zijn de bedrijfsgeheimen van het snelst groeiende online journalistieke platform van Nederland? Hoe bouw je een band op met een publiek dat sneller afgeleid lijkt dan ooit? En hoe verleid je een generatie die gewend is dat nieuws gratis is om te betalen voor online journalistiek?

Milou Klein Lankhorst
Milou Klein Lankhorst

Milous expertise

  • Uitgeven in het digitale tijdperk
  • Boeken publiceren
  • Een kijkje in de keuken van De Correspondent
Meer weten over Milou?

Meer weten over Milou?

Wil je meer informatie over Milou, of wil je haar uitnodigen voor deelname aan een debat, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.