Onze sprekers

Hier vind je een overzicht van alle correspondenten en hun expertise.
Andreas Jonkers
Andreas Jonkers
Eindredacteur
Als eindredacteur van De Correspondent weet Andreas als geen ander wat de ingrediënten zijn voor een geslaagde journalistieke productie. Daar vertelt hij graag meer over.
Bart de Koning
Bart de Koning
Correspondent Politie & Criminaliteit
Politiek en media zijn geobsedeerd door misdaad, terwijl Nederland veiliger is dan ooit. Bart laat in gesprek graag de werkelijkheid achter het (schijn)veiligheidsbeleid zien.
Dick Wittenberg
Dick Wittenberg
Correspondent Wereldverbeteraars
Dick Wittenbergs verhalen over armoede, honger, ongelijkheid, underdogs, overlevingskunstenaars en wereldverbeteraars zullen gegarandeerd een blijvende indruk op je maken.
Dimitri Tokmetzis
Dimitri Tokmetzis
Correspondent Veiligheidsindustrie
Dimitri Tokmetzis is een datajournalist met een missie: de technologie die ons leven bepaalt toegankelijk maken voor iedereen. Want, zo zegt hij, technologie is te belangrijk om aan nerds over te laten.
Ernst-Jan Pfauth
Ernst-Jan Pfauth
Correspondent Zelfverbetering & Uitgever
Ernst-Jan Pfauth is mede-oprichter en uitgever van De Correspondent. Hij geeft op basis van zijn maandelijkse column lezingen over hoe je gelukkig en gezond kunt zijn in de prestatiemaatschappij
Harald Dunnink
Harald Dunnink
Creative Director De Correspondent
Harald Dunnink is mede-oprichter van De Correspondent en het creatieve brein achter het platform. Hoe onderscheid je je als ondernemer in een tijdperk van duizend-en-een start-ups? Daarover gaat hij graag in gesprek.
Heiba Targhi Bakkali
Heiba Targhi Bakkali
Correspondent Oud worden
Oud willen we allemaal worden, maar niet zijn. Toch zullen we eraan moeten geloven. Heiba onderzoekt hoe onze oude dag er straks uitziet.
Jelmer Mommers
Jelmer Mommers
Correspondent Klimaat & Energie
Klimaatverandering en de energietransitie zijn ingewikkelde gespreksonderwerpen. Jelmer Mommers houdt het overzicht en biedt perspectief en hoop.
Jesse Frederik
Jesse Frederik
Correspondent Economie
Weinig mensen kunnen complexe economische theorieen zo helder en scherp uitleggen en fileren als correspondent Economie Jesse Frederik.
Johannes Visser
Johannes Visser
Correspondent Onderwijs
Johannes Visser is twee experts in een: als journalist analyseert hij haarfijn het onderwijs van nu en de toekomst, als leraar Nederlands staat hij dagelijks midden in het onderwijs zelf. Een combinatie die een unieke kijk oplevert.
Jos de Putter
Jos de Putter
Correspondent Webdocumentaires
Film, en in het bijzonder documentaires hebben geen geheimen meer voor gelauwerd filmmaker Jos de Putter. Na een lezing van Jos wil je niets liever dan je camera pakken en op pad gaan. Of een film kijken, dat kan ook natuurlijk.
Lennart Hofman
Lennart Hofman
Correspondent Vergeten oorlogen
Hoe komt het toch dat sommige oorlogen alle aandacht krijgen en andere helemaal niet? En hoe is het om te werken in conflictgebieden? Nodig Lennart uit voor een lezing en hoor uit de eerste hand over zijn werk als oorlogscorrespondent.
Lex Bohlmeijer
Lex Bohlmeijer
Correspondent Goede gesprekken
Met zijn jarenlange ervaring als presentator en de wens om van elk interview een echte ontmoeting te maken is Lex Bohlmeijer de gedroomde gespreksleider voor elk cultureel of geengageerd evenement.
Lucien Hordijk
Lucien Hordijk
Correspondent Medicijnen
Lucien Hordijk houdt zich bezig met de vraag die als een zwaard boven de farmaceutische industrie hangt: waarom zijn er zoveel schandalen in een wereld die draait om een van de nobelste taken ooit - mensen beter maken.
Lynn Berger
Lynn Berger
Correspondent Technologie, & Cultuur
Onopvallende zaken die van grote invloed zijn op ons dagelijks doen en denken: daar weet Lynn Berger alles van. Na een lezing of column van Lynn zie je plots overal het bijzondere in wat daarvoor nog zo gewoon leek.
Maaike Goslinga
Maaike Goslinga
International Editor
You'd think it would be routine, but it's not: journalists from different countries seldom collaborate in research on issues that extend across borders. As international editor, Maaike tells us why this is a missed opportunity.
Machteld Vinkenborg
Machteld Vinkenborg
Programmamaker
Als moderator zorgt Machteld voor gesprekken met de juiste sfeer, vaart en diepgang waarin gasten zich echt gehoord voelen. Door te zeggen wat iedereen denkt en met humor als belangrijk wapen.
Maite Vermeulen
Maite Vermeulen
Correspondent Conflict & Ontwikkeling
Geld geven aan een goed doel, helpt dat? Ontwikkelingshulp, is dat ouderwets? Met dat soort vragen weet Maite Vermeulen als geen ander raad. Ze onderzoekt alle verrassende manieren waarop de wereld beter wordt.
Marc Chavannes
Marc Chavannes
Correspondent Politiek
Met Marc Chavannes riskeer je een dwarse blik op 'gewoon Nederlands' in politiek en bestuur. Voorbij de waan van de dag neemt hij je mee in de wereld van het onderwijs, de media en het publieke bestuur.
Marilse Eerkens
Marilse Eerkens
Correspondent Kinderomgang
Marilse Eerkens is ervan overtuigd dat er geen beter moment is om in kinderen te investeren dan de eerste levensjaren. Tijdens een lezing, debat of gesprek licht ze graag toe waarom en hoe je daar als ouder of beleidsmaker je voordeel mee kunt behalen.
Maurits Martijn
Maurits Martijn
Correspondent Technologie & Surveillance
Maurits Martijn schrijft en spreekt over technologie, surveillance, privacy en geheime diensten. Na een lezing van Maurits weet je weer precies waarom je wel wat te verbergen hebt.
Mayke Blok
Mayke Blok
Mediastrateeg
Als mediastrateeg van De Correspondent weet Mayke als geen ander hoe je social media in kunt zetten om je eigen platform te versterken en je bereik te vergroten. In een lezing, workshop of gesprek deelt Mayke onze best practices.
Michiel de Hoog
Michiel de Hoog
Correspondent Sport
Ben jij een sportliefhebber die gek wordt van de cafemeningen die doorgaan voor analyse? Michiel de Hoog ook. Aan de hand van wetenschap en data helpt hij je graag aan een onderbouwde kijk op de belangrijkste bijzaken in het leven.
Milou Klein Lankhorst
Milou Klein Lankhorst
Uitgever
Wat is er allemaal voor nodig om succesvol te publiceren in het digitale tijdperk? Milou Klein Lankhorst, uitgever van De Correspondent, deelt graag haar ideeen over het uitgeven van de toekomst.
Nina Polak
Nina Polak
Correspondent Cultuur
Nina Polak schrijft en discussieert graag over boeken, cultuur en entertainment. Ze is zeer breed geinformeerd en geinteresseerd en is een graag geziene gast bij talkshows en discussieavonden in de culturele sector.
Rob Wijnberg
Rob Wijnberg
Hoofdredacteur De Correspondent
Na een lezing van Rob Wijnberg kijk je nooit meer hetzelfde naar een krant of journaal. Hij praat je ook graag bij over de nieuwste ontwikkelingen in de media en de filosofie.
Rufus Kain
Rufus Kain
Correspondent Muziekindustrie
Rufus neemt je mee op reis door de miljardenindustrie die schuilgaat achter de muziek waar we van houden. Waar mensen hun passie voor muziek moeten rijmen met machtsspellen en grote financiele belangen.
Rutger Bregman
Rutger Bregman
Correspondent Vooruitgang
Het grote probleem van deze tijd is niet dat we het niet goed hebben, maar dat we niet weten hoe het beter kan. Histo- ricus Rutger Bregman weet daar wel raad mee: als geen ander maakt hij de meest utopische ideeen realistischer dan ooit.
Sander Heijne
Sander Heijne
Correspondent Zorg & Geld
Bureaucratie saai? Niet wanneer Sander aan het woord is. Een lezing over bureaucratie in de zorg was nog nooit zo spannend en meeslepend.
Sanne Blauw
Sanne Blauw
Correspondent Ontcijferen
Sanne Blauw is econometrist. Als correspondent Ontcijferen ontrafelt ze de wereld van de getallen en vraagt ze zich af: wat weten we eigenlijk als we meten?
Sterre Sprengers
Sterre Sprengers
Adjunct-hoofdredacteur
Als adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent heeft Sterre Sprengers vernieuwende ideeën over de rol van beeld in de journalistiek. Ook schrijft en spreekt ze graag over beeldvorming in de media.
Thalia Verkade
Thalia Verkade
Correspondent Vindingrijkheid & Vernieuwers
Thalia onderzoekt de impact van radicaal nieuwe ideeën en technologieën op het zelfbeeld van de mens. Bij haar ben je aan het juiste adres voor een goed gesprek over menselijke en kunstmatige intelligentie en innovatie.
Tomas Vanheste
Tomas Vanheste
Correspondent Europa tussen macht en verbeelding
Weinig instituties zijn zo invloedrijk en zo gehaat als de Europese Unie. Als correspondent Europa tussen macht en verbeelding gaat Tomas Vanheste graag in gesprek over de macht en de toekomst van ons continent.
Vera Mulder
Vera Mulder
Correspondent Vooroordelen
Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt. Ze gaat graag het gesprek aan over waarom het belangrijk is het individu los te zien van de groep.
Meer weten over onze sprekers?

Meer weten over onze sprekers?

Wellicht vind je direct een antwoord in ons overzicht van veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, wil je een correspondent uitnodigen of wil je advies over een passende spreker voor jouw bijeenkomst? Mail dan Sophie of Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op.