Rutger Bregman
Rutger Bregman

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman (1988), historicus en veelgevraagd spreker, houdt zich iedere dag bezig met een van de prangendste vragen van deze tijd: wat is vooruitgang en hoe krijgen we er meer van? Van de toekomst van de democratie tot een compleet andere inrichting van ons werkende leven, van een oplossing voor de wereldwijde armoede tot een antwoord op de almaar groeiende ongelijkheid: Rutger inspireert honderdduizenden lezers en luisteraars met zijn vergezichten. Zijn missie: vertellen over alles wat wél goed gaat in Nederland en de wereld en hardop nadenken over hoe het nog beter kan.

Ook al is hij pas 27, toch publiceerde hij al vier succesvolle en spraakmakende boeken: Met de kennis van toen (2012), De geschiedenis van de vooruitgang (2013), Gratis geld voor iedereen (2014) en Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers (met Jesse Frederik, 2015).

Rutger komt graag langs voor een lezing, deelname aan een debat, een interview of het voorlezen van een column. Met zijn verfrissende ideeën levendige vertelstijl weet Rutger iedere zaal voor zich te winnen.

Rutger Bregman
Rutger Bregman

Rutgers expertise

  • Vooruitgang
  • Geschiedenis
  • De toekomst van werk
  • Armoede
  • Utopisch denken
Meer weten over Rutger?

Meer weten over Rutger?

Wil je meer informatie over Rutger, of wil je hem uitnodigen voor een lezing, presentatie of deelname aan een debat? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.