Sander Heijne
Sander Heijne

Sander Heijne

Correspondent Zorg & Geld

Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij schreef talloze verhalen over de problemen op het spoor, bij de post en in de zorg en hij ontwikkelde een fascinatie voor het effect van bureaucratische systemen op ons alledaagse bestaan. Sander ontdekte dat de problemen vaak terug te voeren waren op de ondoordachte wijze waarop marktwerking in deze sectoren is doorgevoerd.

Dat Sander zijn fascinatie voor bureaucratie goed over de buhne kan brengen blijkt wel uit het feit dat hij er in 2011 een nominatie voor De Loep, de belangrijkste journalistieke onderzoeksprijs, voor kreeg. Dit voorjaar brengt Sander zijn fascinatie voor bureaucratie en marktwerking tot een hoger niveu met een boek over de zegeningen van de markt. Hierin analyseert Sander wat dertig jaar marktdenken de Nederlandse nutsvoorziening heeft opgeleverd.

Sander kan enthousiast vertellen over de problemen in de zorgsector. Voor mensen die hier dagelijks mee te maken hebben, maar ook voor groepen voor wie het onderwerp nieuw is. Hij neemt graag deel aan debatten

Sander Heijne
Sander Heijne

Sanders expertise

Meer weten over Sander?

Meer weten over Sander?

Wil je meer informatie over Sander, of wil je hem uitnodigen voor een gastcollege, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij komen zo snel mogelijk bij je terug. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.