Sanne Blauw (1986) is gefascineerd door de rol van getallen in de samenleving. Meten we te veel of juist te weinig? Meten we de juiste dingen? En: zijn cijfers wel zo objectief als vaak wordt gedacht? Als econometrist ziet ze de waarde van getallen, maar is ze zich ook bewust van de beperkingen.
Sanne spreekt graag over hoe politici, wetenschappers en journalisten cijfers misbruiken, en laat zien hoe je je hiertegen kunt verdedigen.
Op dit moment hebben de peilingen Sanne's bijzondere interesse. Met de verkiezingen in aantocht vliegen die je weer om de oren. En vergeet ook niet alle 'deskundige' duidingen van die cijfers. Al dit soort berichten beïnvloedt hoe je stemt. Sanne onderzoekt hoe die peilingen tot stand komen en geeft tips voor als je weer zo'n peiling in het wild tegenkomt.
Een ander onderwerp waarover Sanne graag spreekt zijn armoedecijfers. Wat is armoede eigenlijk en hoe meet je het? Hoe verzamel je armoedecijfers nu precies en hoe kun je die cijfers vervolgens weer gebruiken om armoede te bestrijden? Voor een verhelderende lezing over armoede en armoedecijfers is Sanne dan ook een goede keus.