Sterre Sprengers
Sterre Sprengers

Sterre Sprengers

Adjunct-hoofdredacteur

ls adjunct-hoofdredacteur (voorheen chef beeldredactie) weet Sterre Sprengers (1984) als geen ander wat een goede foto of illustratie voor een journalistiek verhaal kan doen. Daarom maakt ze zich hard voor een grotere rol van beeld in de journalistiek. Ook schrijft Sterre voor De Correspondent over beeld en beeldvorming.

Ze houdt zich bezig met vragen als: Hoe kunnen we onze journalistiek nog toegankelijker maken voor meer mensen? Hoe zorgen we ervoor dat de belangrijkste inzichten niet alleen in stukken van tweeduizend woorden of meer, maar ook in andere vormen bij verschillende soorten lezers, kijkers en luisteraars terechtkomen?

Sterres enthousiasme voor goed beeld is meer dan aanstekelijk. Ze vertelt graag over haar werk en vindt het leuk om anderen deelgenoot te maken van haar kennis en kunde.

Sterre Sprengers
Sterre Sprengers

Sterres expertise

  • Beeldredactie
  • Beeldvorming
  • Online storytelling
  • Beeldgebruik in de journalistiek & bij De Correspondent
  • Nieuwe vertelvormen voor journalistieke verhalen
Meer weten over Sterre?

Meer weten over Sterre?

Wil je meer informatie over Sterre, of wil je haar uitnodigen voor het geven van lezing of presentatie? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.