Thalia Verkade
Thalia Verkade

Thalia Verkade

Correspondent Vindingrijkheid & Vernieuwers

Thalia Verkade (1979) volgt actuele technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen die de potentie hebben de maatschappij fundamenteel te veranderen.

Waarom waarschuwen vooraanstaande wetenschappers ineens voor de ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie? Hoe kan het dat we nu pas echt in elektrische auto's beginnen rond te rijden, terwijl die techniek een eeuw geleden ook al bestond? En hoe kunnen we de werking van het enige instrument waarmee we dit soort vragen kunnen stellen en beantwoorden - ons eigen brein - leren doorgronden?

Thalia gaat graag in gesprek over dit soort vragen, door het geven van een inhoudelijke lezing of presentatie of door het interviewen van interessante gasten.

Thalia Verkade

Thalia's expertise

  • Maatschappelijke impact van nieuwe technologieën
  • Menselijke versus kunstmatige intelligentie
  • Bits, bots & robots
  • Wetenschap, kunst & filosofie
Meer weten over Thalia?

Meer weten over Thalia?

Wil je meer informatie over Thalia, of wil je haar uitnodigen voor een gastcollege, het geven van een lezing of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.