Tomas Vanheste
Tomas Vanheste

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Als Europawatcher van De Correspondent legt Tomas Vanheste (1968) bloot hoe besluiten in de Europese Unie tot stand komen in een machtsspel tussen de lidstaten, de Europese instellingen en lobbyisten. Op dit moment hebben de strubbelingen rondom de Europese Energie Unie zijn bijzondere aandacht.

Niet alleen in de Brusselse krochten maar ook in de literatuur en op het toneel zoekt hij naar ideeën over Europa zoals het is en zoals het kan zijn. Met regelmaat spreekt en debatteert hij over zijn inzichten over hoe de EU nu werkt en over ideeën voor een ander, beter Europa.

Als Nederlander van Vlaamse komaf wil hij een bijdrage leveren aan het debat over de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking. En als literatuurliefhebber werkt hij graag mee aan boekpresentaties, met name van literaire non-fictie.

Tomas Vanheste
Tomas Vanheste

Tomas' expertise

  • Macht en besluitvorming in de Europese Unie
  • Ideeën voor een ander en beter Europa
  • Europees energiebeleid
  • Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking
  • Interviews met auteurs van literaire non-fictie
Meer weten over Tomas?

Meer weten over Tomas?

Wil je meer informatie over Tomas, of wil je hem uitnodigen voor het interviewen van een gast, deelname aan een debat of een andere bijdrage? Mail dan Sophie en Floor. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor vragen over andere correspondenten of algemene vragen over het uitnodigen van een correspondent kun je bij Sophie en Floor terecht.