Alles
Samenwerking
Over de actie
Gegevens
Verzending
Hoe dit boek te lezen
Wat jij kunt doen

De zeespiegel stijgt. Net als voor de Watersnoodramp van 1953 luiden experts de noodklok, maar komen we niet genoeg in actie. Rutger Bregman laat in zijn nieuwe boek Het water komt zien dat we het tij kunnen keren. Dit verhaal gaat iedere Nederlander aan. Daarom geven De Correspondent en de Nationale Postcode Loterij dit boek aan iedereen die hierin interesse heeft. Vraag je exemplaar op, lees of luister het boek en geef het dan door!

Nee, dit boek heeft een iets andere levensloop dan je van De Correspondent gewend bent. De druk en de distributie van het papieren boek verlopen namelijk via de Nationale Postcode Loterij.

Op deze pagina kun je aangeven hoe jij het liefst leest. Er zijn namelijk vier manieren waarop je Het water komt kunt lezen of beluisteren: van papier, op een e-reader (epub, mobi, pdf), als luisterboek of online op De Correspondent. Als je je keuze hebt gemaakt, ontvang je daarna je gratis exemplaar.

Nee, om jouw exemplaar te ontvangen kun je op deze site eerst aangeven hoe jij het liefst leest. Er zijn namelijk vier manieren waarop je Het water komt kunt lezen of beluisteren: van papier, op een e-reader (epub, mobi, pdf), als luisterboek of online op De Correspondent. Als je je keuze hebt gemaakt, ontvang je daarna je gratis exemplaar.

Je krijgt het niet automatisch, maar wel gratis. Dit boek heeft een iets andere levensloop dan je van De Correspondent gewend bent. De druk en de distributie van het papieren boek verlopen namelijk via de Nationale Postcode Loterij.

Op deze pagina kun je aangeven hoe jij het liefst leest. Er zijn namelijk vier manieren waarop je Het water komt kunt lezen of beluisteren: van papier, op een e-reader (epub, mobi, pdf), als luisterboek of online op De Correspondent. Als je je keuze hebt gemaakt, ontvang je daarna je gratis exemplaar.

De zeespiegel stijgt. Net als voor de Watersnoodramp van 1953 luiden experts de noodklok, maar komen we niet genoeg in actie. Rutger Bregman laat in zijn nieuwe boek Het water komt zien dat we het tij kunnen keren. Dit verhaal gaat iedere Nederlander aan. Daarom geven De Correspondent en de Nationale Postcode Loterij dit boek aan iedereen die hierin interesse heeft. Vraag je exemplaar op, lees of luister het boek en geef het dan door!

De actie begint op woensdag 29 januari 2020, vlak voor de jaarlijkse herdenking van de Watersnoodramp van 1953 op 1 februari, een van de grootste overstromingen uit de geschiedenis van Nederland. De actie loopt door t/m 30 april 2020, tot die tijd kun je het boek dus gratis ontvangen.

Nee, omdat we het boek gratis verspreiden is er überhaupt geen sprake van inkomsten. Beschikbaarheid en toegankelijkheid staan in deze bewustwordingsactie voorop, De Correspondent en de Nationale Postcode Loterij stellen dit boek daarom beschikbaar voor iedereen.

Ja, dat kan. Het belangrijkste is dat we samen in actie komen. Niets minder dan een volledige verbouwing van onze economie en samenleving is nodig. De eerste stap in de grote mobilisatie is bewustwording. Daarom zorgen wij ervoor dat het verhaal Het water komt bij zoveel mogelijk mensen terechtkomt. Je kunt ons daarbij helpen door het boek te delen met je vrienden en familie. Je kunt ook vertellen over deze actie via je sociale media, of bijvoorbeeld in je WhatsAppgroepen.

Wil je meer doen? Neem dan een kijkje op watjijkuntdoen.nl, daar vind je een overzicht van andere stappen die je kunt zetten om de zeespiegelstijging tegen te gaan.

Als je Het water komt op De Correspondent leest of luistert, geldt het privacybeleid zoals opgenomen in ons manifest. Dat kunt u hier lezen.

Op deze site www.hetwaterkomt.nl verwerkt de Postcode Loterij je persoonsgegevens zoals hier aangegeven.

Kies je voor een e-book of luisterboek? Je e-mailadres wordt voor geen andere doeleinden gebruikt dan voor het mailen van de downloadlink van het luisterboek en e-book, tenzij je anders aangeeft. Indien je toestemming geeft verwerkt de Nationale Postcode Loterij je gegevens conform haar privacy statement.

Kies je voor de paperback? Je postadres is nodig om het boek naar je te kunnen verzenden, en wordt niet voor reclamepost gebruikt. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het mailen van een bevestiging van je keuze voor de paperback, tenzij je anders aangeeft. Indien je toestemming geeft verwerkt de Nationale Postcode Loterij je gegevens conform haar privacy statement.

Als je Het water komt op De Correspondent leest of luistert, geldt ons eigen privacybeleid.

Op hetwaterkomt.nl, waar je je papieren exemplaar kunt aanvragen, gelden de online privacyvoorwaarden van de Nationale Postcode Loterij.

De Nationale Postcode Loterij mag niet met je communiceren als je jonger dan 18 jaar bent, en zelfs niet het boek opsturen. Daarom is het invullen van je geboortedatum noodzakelijk.

Het digitale boek kan je oneindig delen. Van de papieren editie kun je er één bestellen. We willen iedereen namelijk de kans geven het boek te lezen. Als je het boek uit hebt, kun je het natuurlijk doorgeven. Wil je het Het water komt klassikaal of in groepsverband bespreken? Deel dan gerust het e-book met je klas, of laat je leerlingen (mits ouder dan 18) zelf een exemplaar aanvragen.

We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat je het binnen tien werkdagen in huis hebt. Vermoedelijk ontvang je het eerder dan dat.

Nee, de redactie van De Correspondent is niet uitgerust om op zo’n grote schaal boeken te verzenden. Daarom zijn we dankbaar dat de Nationale Postcode Loterij de druk en verzending van het papieren boek mogelijk maakt. Je kunt je exemplaar ook bij ons op de redactie op het Barentszplein 7 in Amsterdam komen ophalen op vrijdag 31 januari tussen 15.00 en 18.00 uur. Dit kan zolang de voorraad strekt. Laat je ons hier weten of je komt?

Bij De Correspondent hebben we onderzocht wat duurzamer is: een papieren boek of een e-book. Het antwoord is niet eenduidig.

Als je alleen kijkt naar de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van materiaalkeuze, productie, distributie, gebruik en eventuele recycling, dan is een e-book veel klimaatvriendelijker dan een papieren boek.

Neem je meer milieufactoren mee in je overweging, zoals giftigheid van gebruikte materialen voor het milieu en de uitputting van grondstoffen, dan scoort het papieren boek juist veel beter.

Voor het binnenwerk van dit boek kozen we ongebleekt gerecycled papier. Het papier van het omslag is van bomen uit verantwoord beheerd bos (FSC). We vonden het compacte lettertype Calicanto, een dunne letter waarmee we inkt besparen. En we gebruikten cradle-to-cradle-inkt, waardoor het papier schoner gerecycled kan worden.

Als lezer heb je ook invloed. Ons advies: heb je een e-reader, lees dan het e-book. Heb je nog geen e-reader, maar ben je van plan meer dan vijftig boeken te lezen op deze e-reader (en niet op papier), koop dan een e-reader en lees het e-book. Lees je minder, kies dan het papieren boek. Wil je als lezer je voetafdruk verder verkleinen? Geef het boek dan door als je het uit hebt.

Wil je meer lezen over duurzaam uitgeven? Ga dan naar decorrespondent.nl/duurzaamuitgeven.

Met vragen over verzending van het boek kunt u contact opnemen met de Servicedesk van de Postcode Loterij via 088 – 623 70 10.

Nee, helaas niet. Gelukkig kun je nog twee andere manieren kiezen om het boek tot je te nemen: je kunt het als e-book lezen of als luisterboek luisteren.

Nee, op dit moment niet. We redden het niet om de boeken in zulke grote aantallen te distribueren, vandaar dat het alleen via hetwaterkomt.nl te bestellen is.

Dat is een goed teken, want dat betekent dat er grote interesse is in dit onderwerp. En het is natuurlijk ook vervelend. Als de voorraad op is, zullen we herdrukken. Dat duurt ongeveer een week, dus we hopen op je geduld. Mocht je niet kunnen wachten, dan zijn er nog drie andere manieren waarop je het boek kunt lezen: er is ook een e-book, een luisterboek en je kunt het online lezen op De Correspondent.

Op papier helaas niet. Wel bieden de meeste e-readers de mogelijkheid de lettergrootte aan te passen tot een leesbaarder formaat. Als alternatief zou je het verhaal ook kunnen beluisteren als luisterboek of in je favoriete podcastapp.

We bieden het e-book aan in drie verschillende bestandsvormen, zodat je het op iedere e-reader kunt lezen:

- ePub, deze kun je op vrijwel alle tablets, smartphones en e-readers lezen, behalve de Kindle;
- Mobi, deze kun je op de Kindle lezen;
- PDF, voor als je het e-book op je desktop of laptop wilt lezen.

Je kunt je luisterboek downloaden als mp3-bestand. Om het boek op je telefoon te krijgen, kunt je het downloaden en direct afspelen. Het luisterboek is ook te vinden op podcastkanalen als Soundcloud, iTunes en Spotify.

Jazeker. Het belangrijkste is dat we samen in actie komen. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter. Je kunt ons daarbij helpen door het boek na het lezen te delen met je vrienden en familie. Op sociale media bijvoorbeeld, maar ook in je WhatsAppgroepen. Alle beetjes helpen!

Wil je meer doen? Op watjijkuntdoen.nl vind je een overzicht van andere stappen die je kunt zetten om de zeespiegelstijging tegen te gaan.

Samen met onze 60.000 leden staan we voor een nieuw soort journalistiek. We maken activerende, diepgravende verhalen die je helpen het nieuws beter te begrijpen. Je kunt dit mogelijk maken door lid te worden voor maar € 7 per maand of € 70 per jaar. Als lid kun je samenwerken met onze journalisten, en ontvang je de belangrijkste inzichten elke ochtend in je inbox.