• Winnaar van de Gouden Ganzenveer 2017
  • “Een diepe, dankbare buiging.”
    Een Correspondentlid
  • “Een van de meest wezenlijke vragen om te onderzoeken in deze tijd.”
    Een Correspondentlid

Drie jaar lang deelde Arnon Grunberg zijn leven als Hotelmens op De Correspondent. Wat begon als een serie waarin het hotel de hoofdrol zou spelen, veranderde gaandeweg in een onderzoek naar de vraag waar je thuis bent. Hoe verbonden moet de mens eigenlijk zijn met het stukje grond waar hij, toevallig en voorlopig, werkt, woont en slaapt?

Thuis ben je is een openhartig verslag van het leven zelf, de angsten die op verlangens lijken, de teleurstellingen, de kleine catastrofes, de geluksmomenten, de verliefdheden.

Alles is materiaal.

Ook als podcast

Benieuwd naar de verhalen? Laat je vast voorlezen door Arnon Grunberg. Elke dinsdag vertelt de Hotelmens een nieuw verhaal voor het slapengaan, in welk of wiens bed je ook ligt.

Klik hieronder voor de eerste afleveringen en maak alvast kennis met de Hotelmens!

Beluister de podcasts

Thuis ben je in de media

  • 'Wie integratie wil bevorderen moet burgers samen laten schrijven' - Lees hier de Voetnoot in De Volkskrant die Arnon zelf naar aanleiding van de presentatie van zijn nieuwe boek schreef.
  • 'Wat betekent het om thuis te zijn?' - Luister hier de Radio 1 reportage van Nooit Meer Slapen naar aanleiding van Arnon’s boekpresentatie.
  • 'Met Grunberg en wildvreemden op een hotelkamer' - Lees hier het verslag in Het Parool.
  • 'Een schrijfdag in Noordwijk met Arnon Grunberg' - Lees ook het verslag van Jaap Mees voor ReportersOnline.

Over de auteur

Foto: Sander Voerman

Arnon Grunberg (1971) is romanschrijver en reporter, en wanneer hij niet reist woonachtig te New York. Tot zijn bekendste boeken behoren Blauwe maandagen (1994), Tirza (2006) en Moedervlekken (2016).

Al van jongs af aan heeft Arnon Grunberg zich aangetrokken gevoeld tot het hotel als centrum van een magische wereld. Inmiddels brengt hij er zeker vier maanden per jaar in door.

Dit boek is ontstaan op De Correspondent

Thuis ben je is tot stand gekomen op De Correspondent, het snelstgroeiende digitale journalistieke platform van Nederland. We zijn een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag. Dat betekent dat we iedere dag iets nieuws willen bieden, maar ons daarin niet laten leiden door 'het laatste nieuws.'

Onze site is volledig advertentievrij en we bestaan dankzij onze 56.000 betalende leden. Zo kunnen we samen met onze leden onafhankelijke journalistiek bedrijven.

Door onze boeken te lezen, steun je onze missie: een nieuwe vorm van onafhankelijke en constructieve journalistiek.

 

Word lid van De Correspondent