• Winnaar van de Gouden Ganzenveer 2017
 • “Een diepe, dankbare buiging.”
  Een Correspondentlid
 • “Een van de meest wezenlijke vragen om te onderzoeken in deze tijd.”
  Een Correspondentlid

Drie jaar lang deelde Arnon Grunberg zijn leven als Hotelmens op De Correspondent. Wat begon als een serie waarin het hotel de hoofdrol zou spelen, veranderde gaandeweg in een onderzoek naar de vraag waar je thuis bent. Hoe verbonden moet de mens eigenlijk zijn met het stukje grond waar hij, toevallig en voorlopig, werkt, woont en slaapt?

Thuis ben je is een openhartig verslag van het leven zelf, de angsten die op verlangens lijken, de teleurstellingen, de kleine catastrofes, de geluksmomenten, de verliefdheden.

Alles is materiaal.

Arnon Grunberg in de media

 • "Arnon Grunberg laat als weinig andere auteurs zien hoezeer een vaardige pen geheel kan samenvallen met de persoonlijkheid van een schrijver die middenin de wereld staat."
  - Academie De Gouden Ganzenveer
 • "Grunberg is een meester in het beschrijven van bizarre scènes over menselijk contact"
  - De Groene Amsterdammer
 • "Grunberg is een schrijver die verrast, en die een meester is in het kantelen van perspectief"
  - Het Parool
 • "Grunberg is geen rondborstige verhalenverteller die kalm en toegewijd toewerkt naar een geschiedenis met kop, romp en staart. Hij is net als W.F. Hermans en net als Gerrit Krol en net als veel respectabele columnisten (hijzelf niet in de laatste plaats) een man van de zin, de kloeke zin die aandacht voor zichzelf opeist en de lezer dwingt tot het nemen van een pauze."
  - NRC Handelsblad
 • "Arnon Grunberg is niet zomaar een belangwekkend en groot schrijver, hij is vooral ook iemand met een pregnante ideeënwereld."
  - Trouw

Over de auteur

Foto: Sander Voerman

Arnon Grunberg (1971) is romanschrijver en reporter, en wanneer hij niet reist woonachtig te New York. Tot zijn bekendste boeken behoren Blauwe maandagen (1994), Tirza (2006) en Moedervlekken (2016).

Al van jongs af aan heeft Arnon Grunberg zich aangetrokken gevoeld tot het hotel als centrum van een magische wereld. Inmiddels brengt hij er zeker vier maanden per jaar in door.

Dit boek is ontstaan op De Correspondent

Thuis ben je is tot stand gekomen op De Correspondent, het snelstgroeiende digitale journalistieke platform van Nederland. We zijn een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag. Dat betekent dat we iedere dag iets nieuws willen bieden, maar ons daarin niet laten leiden door 'het laatste nieuws.'

Onze site is volledig advertentievrij en we bestaan dankzij onze 56.000 betalende leden. Zo kunnen we samen met onze leden onafhankelijke journalistiek bedrijven.

Door onze boeken te lezen, steun je onze missie: een nieuwe vorm van onafhankelijke en constructieve journalistiek.

 

Word lid van De Correspondent