Spring naar inhoud

Donald Glovers ‘Mr. & Mrs. Smith’ is in alles het tegenovergestelde van het origineel

Wat als je partner stiekem een dubbelleven als spion blijkt te leiden? En dan ook nog eens voor een rivaliserende opdrachtgever ten opzichte van de jouwe? Dat was de premisse van de actiefilm slash romcom Mr. & Mrs. Smith uit 2005, met Brad Pitt en Angelina Jolie.

Amazon vroeg multitalent Donald Glover (artiestennaam: Childish Gambino, bekend van de serie Atlanta) om van de film een serie te maken. Mr. & Mrs. Smith gaat als serie ook weer over een spionnenkoppel, maar daar houden de overeenkomsten op. Glover verandert de actiefilm met een liefdesverhaaltje in een liefdesdrama met af en toe een actiescène. Van uitbundig en oppervlakkig naar ingetogen en complex.

De twee hoofdpersonen John en Jane Smith worden door een geheimzinnige opdrachtgever aan elkaar gekoppeld en moeten samen missies uitvoeren. Het huwelijk van de Smiths dient in eerste instantie enkel als dekmantel, maar uiteraard bloeit er al snel meer op. Meningsverschillen over de relatie en het uit te voeren werk stellen de twee voortdurend op de proef.

Het resultaat is een grappige, originele dramaserie die er door het grote productiebudget van Amazon ook nog eens spectaculair uitziet. En altijd fijn: het seizoen vormt een afgerond geheel. Al hoop ik stiekem wel dat er een tweede reeks komt.

Amazon Prime: ‘Mr. & Mrs. Smith’ (Kijktijd: 8 afleveringen van gemiddeld 45 minuten, (proef)abonnement vereist)
Product owner