Spring naar inhoud

Over ons

De uitgangspunten en missie van De Correspondent.

Het platform

De Correspondent is een van de snelstgroeiende journalistieke platforms van Nederland. Met meer dan 65.000 leden staat De Correspondent voor een nieuw soort journalistiek die niet meegaat in mediahypes, maar diepgravende verhalen maakt die helpen de wereld beter te begrijpen.

Correspondenten voorzien het nieuws van context en gaan voorbij aan de waan van de dag. Zij schrijven, met hulp van de expertise van leden, over de grote thema’s van deze tijd. Van klimaatverandering tot de toekomst van de zorg en van migratie tot modern verzet.

De Correspondent is onafhankelijk, privacy-vriendelijk en volledig advertentievrij.

Ontstaansgeschiedenis

Na een succesvolle crowdfundingcampagne in het voorjaar van 2013 - waarbij ruim 18.000 leden zich aansloten - gingen we op 30 september van datzelfde jaar online. Wil je weten wie er voor De Correspondent schrijven? Bekijk dan het colofon.

Het manifest

De Correspondent is gebaseerd op tien principes. Deze principes verwoorden waar we voor staan en waar we naar streven, op journalistiek en maatschappelijk vlak. Je kunt deze principes lezen in ons manifest.

De Correspondent Uitgevers

In 2014 gaf De Correspondent haar eerste boek uit: Gratis geld voor iedereen van Rutger Bregman. Inmiddels geven we vier tot zes boeken per jaar uit over de grote thema’s van deze tijd, waaronder De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Je hebt wél iets te verbergen van Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis, Hoe gaan we dit uitleggen van Jelmer Mommers, Nu is het aan ons van Eva Rovers en Zorg van Lynn Berger.

Hierbij streven we onze uitgeefidealen na: duurzame en toegankelijke boeken over de belangrijkste thema’s van deze tijd, en goede omstandigheden voor de schrijvers ervan. Het uitgeefteam bestaat uit Milou Klein Lankhorst (uitgever), Andreas Jonkers (redactie en pr), Channa van Dijk (rechten en financiën), Anna de Roest (campagnemanager), Anne Strunk (persoonlijk agent) en Jessica Sies (uitgeefassistent).