Spring naar inhoud
Alles
Jouw lidmaatschap en account
Lidmaatschap cadeau geven
Ons platform
Hoe we werken
Contact

Een lidmaatschap op De Correspondent kost € 7,- per maand of € 70,- per jaar. Daarmee heb je toegang tot de website en de app. Lid worden kan hier.

Als je eenmaal een lidmaatschap hebt aangeschaft, kun je op de website en de app inloggen.

Kun je om een of andere reden niet inloggen? Neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

Door lid te worden van De Correspondent maak je onafhankelijke journalistiek mogelijk. Dankzij onze leden kunnen we artikelen maken, correspondenten aannemen en onze website en app verbeteren. Bovendien zorg jij er als lid voor dat De Correspondent volledig advertentievrij is en blijft.

Als lid heb je toegang tot de website en de app van De Correspondent. In de app vind je al onze podcasts en audioverhalen. Op de website kun je alle verhalen vinden die we publiceren en door ons archief van meer dan zesduizend artikelen struinen. Daarnaast kun je artikelen bewaren die je op een later moment wilt lezen; artikelen delen met anderen via sociale media en e-mail; en kiezen welke correspondenten je wilt volgen en welke niet. Je kunt je ook aanmelden voor de dagelijkse en/of wekelijkse nieuwsbrief met de nieuwste verhalen.

Leden kunnen ook meepraten in de bijdragesectie onder de artikelen. Je kunt vragen stellen aan correspondenten of experts die deelnemen aan het gesprek, en meedoen aan discussies. Ook vragen correspondenten onze leden vaak om hun ervaringen en expertise te delen. Correspondenten gebruiken deze input vaak in hun artikelen.

Dat kan zeker! Op deze pagina kun je je vrijblijvend inschrijven voor het ontvangen van onze proefmail. Chef engagement Lena Bril selecteert elke week een artikel, dat we je dan per mail toesturen. Lid worden kan natuurlijk altijd nog.

Wanneer je hier lid wordt, kun je kiezen voor een jaarlijkse betaling van € 70, of een maandelijkse betaling van € 7 per maand. Je betaalt met een jaarlijkse betaling dus € 14 euro minder per jaar, omdat we je graag een korting geven voor je loyaliteit en omdat er minder transactiekosten mee zijn gemoeid.

Wanneer je, als lid, na afloop van de huidige betaalperiode wilt overstappen naar maandelijks of jaarlijks betalen, kun je dit aanpassen in je profiel.

Ja, heel graag zelfs. Dankzij donaties kunnen we bijvoorbeeld een correspondent naar het buitenland sturen voor een speciaal project of extra investeren in de verdere ontwikkeling van ons platform. Doneren kan hier, heel veel dank voor je steun.

Wil je de maatschappelijke impact van onze journalistiek vergroten, en bijvoorbeeld campagnes op grote thema’s als racisme en klimaatverandering mogelijk maken? Dan kun je overwegen om onze stichting, de Correspondent Foundation, te steunen met een donatie. In dat geval is je donatie mogelijk aftrekbaar, want de stichting heeft een ANBI-status.

Als je jouw donatiebedrag wilt aanpassen of de periodieke donatie wilt stopzetten, neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

De bon van jouw betaling aan De Correspondent vind je in jouw instellingen op de website. Als je per jaar betaalt mailen we je ook de bon, samen met de bevestiging van de betaling.

De bon staat op de naam waarmee je het lidmaatschap bent aangegaan. We kunnen dit helaas niet aanpassen, zoals de bon op een bedrijfsnaam of adres zetten. Dit omdat ons systeem nog niet op die manier is ingericht en wij die gegevens niet van onze leden verzamelen. We hopen deze administratieve mogelijkheden in de toekomst wel aan te kunnen bieden.

Heb je een nieuw e-mailadres? In je instellingen kun je zelf je e-mailadres wijzigen. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn op de website.

In je instellingen kun je je aanmelden voor de nieuwsbrieven. Je kunt kiezen tussen de dagelijkse mail of het weekoverzicht. Of zelfs allebei! Heb je vragen over de nieuwsbrieven? Mail ons dan op post@decorrespondent.nl.

Het is mogelijk om een lidmaatschap te delen. Je kunt met een lidmaatschap op meerdere apparaten tegelijkertijd inloggen. Iets om rekening mee te houden: een lidmaatschap kan maar aan één naam en één e-mailadres gekoppeld worden. Jullie reageren in de bijdragesectie dus onder dezelfde naam en ontvangen de nieuwsbrief maar op één e-mailadres.

Je kunt hier zelf je wachtwoord herstellen. Let op: de link is om veiligheidsredenen maar tijdelijk te gebruiken. Als je een foutmelding krijgt, dan moet je opnieuw een link aanvragen.

Je kunt je rekeningnummer wijzigen via deze link. Bij het succesvol wijzigen ontvang je een bevestigingsmail.

Lukt het niet om je rekeningnummer te wijzigen? Neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

Voor Belgische en Duitse leden is het mogelijk om met IBAN te betalen. Vanuit andere landen is het mogelijk om te betalen met MasterCard en Visa. Heb je geen MasterCard of Visa? Neem dan even contact op met post@decorrespondent.nl.

Een jaarlidmaatschap wordt automatisch verlengd met steeds een periode van een jaar. Het is wel mogelijk om na het eerste jaar op elk gewenst moment op te zeggen. Wij storten de betaalde contributie dan naar evenredigheid terug.

Een maandlidmaatschap wordt automatisch verlengd tot wederopzegging.

We vinden het natuurlijk heel jammer om je te zien gaan! Mocht je toch echt je lidmaatschap stop willen zetten, dan kan dat in je account instellingen.

Ja, dat kan! Op deze pagina kun je een lidmaatschap voor iemand anders aanvragen.

Allereerst, van harte welkom!

Op de cadeaukaart die je hebt ontvangen staat een link naar de cadeaupagina. Daar kun je de cadeaucode invoeren, je e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen. Daarna kun je meteen verder lezen. Na het activeren van je cadeaulidmaatschap kun je voortaan gewoon inloggen met je zelfgekozen wachtwoord.

De cadeaupagina is alleen toegankelijk als er niemand is ingelogd op het apparaat waarop je je cadeaulidmaatschap wilt activeren. Mocht je al eens eerder lid zijn geweest van De Correspondent, dan zou het kunnen dat je een foutmelding krijgt. Mail in dat geval naar post@decorrespondent.nl, dan zorgen we ervoor dat jouw cadeaulidmaatschap wordt toegevoegd aan je bestaande profiel. Je kunt vervolgens met je vertrouwde gegevens inloggen.

Mocht je als nieuw lid je frisse blik op ons platform met ons willen delen, dan zien we je bericht graag tegemoet, op post@decorrespondent.nl.

Allereerst, veel dank dat je onze journalistiek deelt met anderen!

Als je zelf lid bent van De Correspondent en het cadeaulidmaatschap hebt gekocht terwijl je ingelogd was op de website, dan vind je de bon in je instellingen.

Als je geen lid bent, of niet ingelogd was toen je het cadeaulidmaatschap kocht, mail dan naar post@decorrespondent.nl.

Wanneer je bent ingelogd op de website, vind je boven in je scherm een vergrootglas, rechts van ‘Menu’. Hiermee kun je zoeken en kom je hopelijk bij het gewenste artikel uit.

Kun je het artikel niet vinden, of kom je iets opvallends tegen tijdens het zoeken, laat ons dit dan even weten via post@decorrespondent.nl.

De Correspondent is als website te raadplegen en daarvoor heb je een internetverbinding nodig. Als ons ledenaantal groeit, willen we de mogelijkheid ontwikkelen om De Correspondent ook offline te lezen. Voor nu een tip: Pocket is een app die het mogelijk maakt artikelen op te slaan en zonder internetverbinding te lezen. Het is ook mogelijk om onze artikelen om te zetten naar een PDF-bestand en te printen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze functie kunt gebruiken en waar je hem kunt vinden.

Het is niet mogelijk om artikelen los te kopen. Een van de overwegingen is dat De Correspondent afhankelijk wil zijn van leden, en niet van eenmalige afnemers. We willen leden bedanken voor hun trouw en zien ze als ambassadeurs. Zij kunnen stukken daarom gratis delen, waardoor hun vrienden of familie überhaupt geen losse artikelen van ons hoeven te kopen. We delen onze stukken ook gratis via de proefmail en via sociale media.

Sinds kort is het ook mogelijk om onze artikelen om te zetten naar een PDF-bestand en te printen. Lees in dit artikel hoe je deze functie kunt gebruiken en waar je hem kunt vinden.

Speciaal voor leden hebben wij een luisterapp! Hier vind je de audioversie van onze journalistieke verhalen en onze nieuwste podcasts. Je kunt de app installeren op je iPhone of Android-telefoon. Hier lees je hoe jij de app kunt downloaden. In de toekomst willen we deze app uitbreiden en er ook onze geschreven verhalen aanbieden.

Het probleem is waarschijnlijk dat je de mogelijkheid voor pop-ups hebt geblokkeerd. Als je in je browser pop-ups toestaat, kun je onze artikelen delen. Wil je pop-ups niet toestaan, dan kun je ook de link naar het artikel kopiëren en deze handmatig e-mailen of posten op sociale media.

Waarschijnlijk staat de privémodus in Safari ingeschakeld. Het eerste wat je kunt doen is deze functie uitschakelen. Hier lees je hoe dit moet. Ondervind je hierna nog steeds problemen met inloggen? Mail ons op post@decorrespondent.nl, we helpen je graag verder!

Soms werkt een bepaalde functie niet helemaal naar behoren. Dit zou te maken kunnen hebben met een volle cache. Een volle cache, dus geschiedenisbestanden en cookies, kunnen in de weg zitten van een optimaal functioneren van de site. Hoe je de cache leegt, hangt af van de browser die je gebruikt. Deze site kan je hierbij helpen. Wanneer je deze geleegd hebt en uit- en inlogt van de site is het probleem vaak verholpen. Zo niet, mail ons dan even op post@decorrespondent.nl.

We beantwoorden alle binnenkomende mails. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat we over een mail heen kijken. Maar, wat vaker voorkomt, is dat je eigen inbox vol zit, waardoor je ons antwoord niet ontvangt. Wil je dit eerst controleren en je mail dan nogmaals sturen, naar post@decorrespondent.nl?

The Correspondent was de Engelstalige uitbreiding van De Correspondent. Per 1 januari 2021 is The Correspondent gestopt met publiceren. Meer kun je hier lezen.

De website van The Correspondent wordt op dit moment gearchiveerd. Alle verhalen worden binnenkort beschikbaar, daarvoor hoef je niet meer in te loggen.

De meeste correspondenten en redacteuren zijn in vaste dienst van De Correspondent. Daarnaast publiceren we regelmatig werk van freelance journalisten. Zij krijgen een eerlijke vergoeding voor hun werk, die in goed overleg tot stand komt. We hanteren geen vaste woordprijs, maar kijken naar de hoeveelheid werk die het kost om een verhaal te maken en de ervaring en expertise die de auteur met zich meebrengt. Ook de interactie met onze leden maakt onderdeel uit van de vergoeding.

Daarnaast krijgen freelancers uitgebreide begeleiding van een ervaren team aan eind-, beeld-, sociale media- en gespreksredacteuren, die samen het beste uit hun journalistieke productie halen.

De freelance auteur blijft eigenaar van het werk dat hij of zij publiceert op De Correspondent.

Bij De Correspondent is beeld onlosmakelijk verbonden met onze journalistiek. We bespreken de journalistieke context altijd vooraf met beeldmakers en fotografen. Het auteursrecht blijft bij de freelance maker. We geven het beeld nooit aan derden en gebruiken het niet in een ander verband dan afgesproken (bijvoorbeeld een ander artikel of een beeldpresentatie bij een lezing). Wel kan De Correspondent een stuk nogmaals bovenaan de site plaatsen, dit beschouwen we niet als een herpublicatie.

We werken met een vast tarief voor alle fotografen en illustratoren, en vermelden hun naam duidelijk bij de publicatie. Wanneer we publiceren uit bestaande kunstprojecten, linken we naar de website van de maker.

Een paar keer per jaar organiseren we portfoliodagen voor beeldmakers. Stuur je portfolio naar portfolio@decorrespondent.nl, dan kunnen onze beeldredacteuren je uitnodigen voor de volgende, zodra er weer een gepland staat.

Ondanks de ondertussen meer dan 70.000 leden is De Correspondent nog altijd een relatief klein medium. Ter vergelijking: de omzet van een krant als NRC Handelsblad of de Volkskrant is bijna vijfentwintig keer zo groot als die van De Correspondent. Deze kranten hebben meer dan tweehonderd vaste redacteuren in dienst, wij hebben een vaste redactie van ongeveer twintig correspondenten. Daarom kunnen we lang niet alle onderwerpen die journalistiek en maatschappelijk relevant zijn volgen: we moeten scherpe keuzes maken. Maar: hoe harder De Correspondent groeit, hoe meer correspondenten we kunnen aannemen –- en hoe meer onderwerpen er aan bod komen. Word dus vooral lid en maak meer journalistiek mogelijk!

De Correspondent is een advertentievrij platform en wordt dus volledig gefinancierd door het lidmaatschapsgeld van de leden. Daarnaast is er een aantal grotere en kleinere donateurs dat, bovenop het lidmaatschapsgeld, een extra bijdrage heeft gedaan. De Correspondent staat open voor financiële bijdragen van bijvoorbeeld fondsen, zolang deze akkoord gaan met deze ononderhandelbare voorwaarde: volledige redactionele onafhankelijkheid. Wij maken nooit journalistiek in opdracht van derden (behalve onze leden!).

De Correspondent heeft deze aandeelhouders en mede-oprichters: initiator Rob Wijnberg, creatief directeur Harald Dunnink en algemeen directeur Sebastian Kersten, CEO Ernst-Jan Pfauth en Stichting Democratie & Media (een stichting zonder winstoogmerk).

Heb je informatie over een belangrijke en structurele misstand, of is er iets anders wat wij móeten weten? Dan kun je een correspondent tippen. Kijk daarvoor in ons correspondentenoverzicht bij welke correspondent je onderwerp het beste past. Vervolgens kun je de desbetreffende correspondent mailen. Op hun auteurspagina geven correspondenten aan of zij versleutelde mails kunnen ontvangen. Als er niemand is die zich over jouw onderwerp ontfermt, stuur je mail dan naar de redactie-assistenten via post@decorrespondent.nl.

Belangrijk om te weten: een goede tip maakt duidelijk wat je weet, welke structurele gebeurtenis jouw informatie blootlegt en waarom Correspondentlezers dit zouden moeten weten.

Je kunt altijd mailen naar post@decorrespondent.nl. We staan je graag te woord!

Anna, Eline and Yahya's avatars
Staat jouw vraag over De Correspondent hier niet tussen? Stuur dan een mail naar post@decorrespondent.nl. Zie voor meer informatie over het lidmaatschap ook onze Algemene Voorwaarden.