Spring naar inhoud
Alles
Jouw lidmaatschap en account
Jouw boekenlidmaatschap
Lidmaatschap cadeau geven
Gratis maand actie
Ons platform
Hoe we werken
Contact

Een lidmaatschap op De Correspondent kost € 9 per maand, € 90 per jaar of € 170 per twee jaar. Daarmee heb je toegang tot de website en de app. Lid worden kan hier.

Als je eenmaal een lidmaatschap hebt aangeschaft, kun je op de website en de app inloggen.

Kun je niet inloggen? Neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

Door lid te worden van De Correspondent maak je onafhankelijke journalistiek mogelijk. Dankzij onze leden kunnen we artikelen maken, correspondenten aannemen en onze website en app verbeteren. Bovendien zorg jij er als lid voor dat De Correspondent volledig advertentievrij is en blijft.

Als lid heb je toegang tot de website en de app van De Correspondent. In de app vind je al onze podcasts en audioverhalen. Op de website kun je alle verhalen vinden die we publiceren en door ons archief van meer dan zesduizend artikelen struinen. Daarnaast kun je artikelen bewaren die je op een later moment wilt lezen; artikelen delen met anderen via sociale media en e-mail; en kiezen welke correspondenten je wilt volgen en welke niet. Je kunt je ook aanmelden voor de dagelijkse nieuwsbrief met de nieuwste verhalen, en/of het wekelijkse overzicht met onze journalistieke hoogtepunten, en/of de maandelijkse nieuwsbrief waarin de hoofdredactie een kijkje in de redactionele keuken geeft.

Leden kunnen ook meepraten in de bijdragesectie onder de artikelen. Je kunt vragen stellen aan correspondenten of experts die deelnemen aan het gesprek, en meedoen aan discussies. Ook vragen correspondenten onze leden vaak om hun ervaringen en expertise te delen. Correspondenten gebruiken deze input vaak in hun artikelen.

Dat kan zeker! Op deze pagina kun je je vrijblijvend inschrijven voor het ontvangen van onze proefmail. Engagement redacteuren Jan Bruin en Anna de Roest selecteren elke week een artikel, dat we je dan per mail toesturen. Lid worden kan natuurlijk altijd nog.

Wanneer je hier lid wordt, kun je kiezen voor een maandelijkse betaling van € 9 per maand, een jaarlijkse betaling van € 90, of een tweejaarlijkse betaling van € 170. Hoe langer de duur van het lidmaatschap, hoe meer voordeel (oplopend tot € 46) je ontvangt, omdat we jouw loyaliteit graag belonen en omdat er minder transactiekosten mee zijn gemoeid.

Wanneer je na afloop van de huidige betaalperiode wilt overstappen naar maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks betalen, dan kun je dit aanpassen in je profiel.

Jazeker, kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie omtrent het zakelijk lidmaatschap.

Ja, heel graag zelfs. Dankzij donaties kunnen we bijvoorbeeld een correspondent naar het buitenland sturen voor een speciaal project of extra investeren in de verdere ontwikkeling van ons platform. Doneren kan hier, heel veel dank voor je steun.

Als je jouw donatiebedrag wilt aanpassen of de periodieke donatie wilt stopzetten, neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

De bon van jouw betaling aan De Correspondent vind je in jouw instellingen op de website.

De bon staat op de naam waarmee je het lidmaatschap bent aangegaan. We kunnen dit helaas niet aanpassen, zoals de bon op een bedrijfsnaam of adres zetten. Dit omdat ons systeem nog niet op die manier is ingericht en wij die gegevens niet van onze leden verzamelen. We hopen deze administratieve mogelijkheden in de toekomst wel aan te kunnen bieden.

Heb je een nieuw e-mailadres? In je instellingen kun je zelf je e-mailadres wijzigen. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn op de website.

In je instellingen kun je je aanmelden voor de nieuwsbrieven. Je kunt kiezen uit een dagelijkse nieuwsbrief, een wekelijks overzicht, en/of de maandelijkse hoofdredactionele nieuwsbrief. Of zelfs allebei! Heb je vragen over de nieuwsbrieven? Mail ons dan op post@decorrespondent.nl.

Het is mogelijk om een lidmaatschap te delen. Je kunt met een lidmaatschap op meerdere apparaten tegelijkertijd inloggen. Iets om rekening mee te houden: een lidmaatschap kan maar aan één naam en één e-mailadres gekoppeld worden. Jullie reageren in de bijdragesectie dus onder dezelfde naam en ontvangen de nieuwsbrief maar op één e-mailadres.

Je kunt hier zelf je wachtwoord herstellen. Let op: de link is om veiligheidsredenen maar tijdelijk te gebruiken. Als je een foutmelding krijgt, dan moet je opnieuw een link aanvragen.

Je kunt je rekeningnummer wijzigen via deze link. Bij het succesvol wijzigen ontvang je een bevestigingsmail.

Lukt het niet om je rekeningnummer te wijzigen? Neem dan contact met ons op via post@decorrespondent.nl.

Voor Belgische en Duitse leden is het mogelijk om met IBAN te betalen. Vanuit andere landen is het mogelijk om te betalen met MasterCard en Visa. Heb je geen MasterCard of Visa? Neem dan even contact op met post@decorrespondent.nl.

Een lidmaatschap wordt automatisch verlengd met dezelfde periode. Het is mogelijk om na de eerste periode maandelijks op te zeggen. Wij storten de te veel betaalde contributie dan naar evenredigheid terug.

We vinden het natuurlijk heel jammer om je te zien gaan! Mocht je toch echt je lidmaatschap stop willen zetten, dan kan dat in je account instellingen.

Met een boekenlidmaatschap ontvang je alle boeken van De Correspondent (vier tot zes per jaar) automatisch in huis. En ben je verzekerd van:

  • Onze nieuwste boeken over de belangrijke thema’s van deze tijd.
  • De primeur: je bent de eerste die ze in je (digitale) brievenbus krijgt.
  • Geen verzendkosten: die nemen wij graag voor onze rekening.

Daarnaast help je ons met het mogelijk maken van:

  • Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek: Dankzij de vaste inkomsten van boekenleden kunnen we journalisten langdurig vrijmaken voor diepgravend onderzoek naar de belangrijkste thema’s van deze tijd.
  • Duurzaam uitgegeven boeken: Met de vaste steun van boekenleden kunnen we blijven kiezen voor de duurzaamste materialen en verzendopties. Zo komt het FSC-papier van onze boeken uit een verantwoord beheerd bos, gebruiken we een duurzame letter en bezorgen we je boek waar mogelijk op de fiets.
  • Toegankelijke boeken voor iedereen: Bijzonder in uitgeefland: onze boeken vind je direct na verschijning in de (online) bibliotheek, zodat iedereen ze meteen kan lezen en luisteren. Dit kan niet zonder de vaste steun van onze boekenleden.

Dus wil je al onze journalistieke hoogtepunten automatisch in huis krijgen én onze idealen ondersteunen? Meld je aan!

Met een boekenlidmaatschap ontvang je automatisch alle boeken van De Correspondent als eerste.

Het eerste boek betaal je direct met een betaalmethode naar keuze. We vragen je er dan mee akkoord te gaan dat we alle volgende boeken per automatische incasso mogen afschrijven. Ieder volgend boek ontvang je automatisch voordat het in de winkels ligt in je (digitale) brievenbus. We incasseren het pas nadat je het hebt ontvangen. Je kunt je boekenlidmaatschap op ieder moment stopzetten.

Als boekenlid zit je niet vast aan maandelijkse kosten. Je betaalt los voor ieder boek. Omdat er bij De Correspondent zo’n vier tot zes boeken per jaar verschijnen, is vooraf goed in te schatten hoeveel je betaalt. De kosten per boek hangen af van de dikte van het boek en het lidmaatschap dat je kiest:

  • Totaalpakket (papier, e-book en audioboek): gemiddeld 32,50 euro per pakket
  • Papier: gemiddeld 22,50 euro per boek
  • E-book: gemiddeld 9 euro per e-book (epub, mobi en pdf)
  • Audioboek: gemiddeld 15 euro per audioboek

Op papieren boeken kunnen we geen korting geven, omdat de Wet op de vaste boekenprijs dat niet toelaat. Volgens deze wet moet een papieren boek overal voor dezelfde prijs verkocht worden. Voor het e-book en audioboek geldt dat we geen korting kunnen geven omdat we hier, vanuit onze missie onze boeken zo toegankelijk mogelijk te maken, al zo min mogelijk voor vragen. Op het totaalpakket (papier, e-book en audioboek) krijg je wel korting.

Als je niet in Nederland woont, kun je in verband met de verzendkosten alleen voor het e-book- of audioboekenlidmaatschap kiezen.

Nee, dat kan helaas niet. Een lidmaatschap van De Correspondent moet je apart afsluiten via decorrespondent.nl/word-lid. Als lid ontvang je dagelijks nieuwe (audio)verhalen, krijg je toegang tot ons archief en collecties en kun je samen met andere leden vanuit jouw expertise bijdragen aan een verhaal.

Nee, helaas nog niet. We werken er hard aan om dit binnenkort mogelijk te maken.

We mailen je de bestanden altijd voor verschijning. Kun je ze niet meer vinden? Op je instellingenpagina vind je een boekenplankje waar je alle boeken die je binnen je boekenlidmaatschap hebt ontvangen kunt downloaden.

Op je boekenplankje staan alleen de boeken die je binnen je lidmaatschap hebt ontvangen. Heb je een boek los gekocht, dan verschijnt het boek niet automatisch op je boekenplankje.

Wil je het boek toevoegen aan je account? Mail dan naar post@decorrespondent.nl met een betaalbewijs, dan voegen we het boek zo snel mogelijk toe aan je account.

Als boekenlid heb je een persoonlijke instellingenpagina op het platform. Daar kun je je betaal- en adresgegevens wijzigen. Kom je er niet uit? Mail dan naar post@decorrespondent.nl.

Ja, dat kan. Als boekenlid heb je een persoonlijke instellingenpagina op het platform. Daar kun je je lidmaatschapstype wijzigen.

Op je persoonlijke instellingenpagina kun je je lidmaatschap op elk moment opzeggen. Lukt het niet? Neem dan even contact op met post@decorrespondent.nl.

Op jouw instellingenpagina op de website kun je een bonnetje vinden. Heb je een officiële bon nodig? Mail dan even naar post@decorrespondent.nl, zodat we er eentje voor je kunnen maken.

Ja, je kunt kiezen uit alle boeken die bij ons zijn verschenen of binnenkort verschijnen. Daarna ontvang je alle nieuwe boeken automatisch.

Mocht er een boek tussen zitten dat niet bij je past, dan is het helaas niet mogelijk om dit boek over te slaan. Wel heb je dan alvast een verjaardagscadeau in huis waar je iemand anders blij mee kunt maken.

Ja, onze boeken vind je direct na verschijning in de (online) bibliotheek, zodat iedereen ze meteen kan lezen en luisteren. Dit kan niet zonder de vaste steun van onze boekenleden.

We bieden dit boekenlidmaatschap aan omdat de vaste steun van onze boekenleden het mogelijk maakt om onze uitgeefidealen na te streven: duurzaam uitgegeven boeken, onafhankelijke onderzoeksjournalistiek en toegankelijke boeken voor iedereen.

Koop je een boek liever in de boekhandel? Dat kan natuurlijk ook! Op onze boekhandelkaart vind je fijne boekhandels bij jou in de buurt.

Ja, dat kan! Op deze pagina kun je een lidmaatschap voor iemand anders aanvragen.

Allereerst, van harte welkom!

Op de cadeaukaart die je hebt ontvangen staat een link naar de cadeaupagina. Daar kun je de cadeaucode invoeren, je e-mailadres invullen en een wachtwoord kiezen. Daarna kun je meteen verder lezen. Na het activeren van je cadeaulidmaatschap kun je voortaan gewoon inloggen met je zelfgekozen wachtwoord.

De cadeaupagina is alleen toegankelijk als er niemand is ingelogd op het apparaat waarop je je cadeaulidmaatschap wilt activeren. Mocht je al eens eerder lid zijn geweest van De Correspondent, dan zou het kunnen dat je een foutmelding krijgt. Mail in dat geval naar post@decorrespondent.nl, dan zorgen we ervoor dat jouw cadeaulidmaatschap wordt toegevoegd aan je bestaande profiel. Je kunt vervolgens met je vertrouwde gegevens inloggen.

Mocht je als nieuw lid je frisse blik op ons platform met ons willen delen, dan zien we je bericht graag tegemoet, op post@decorrespondent.nl.

Allereerst, veel dank dat je onze journalistiek deelt met anderen!

Als je zelf lid bent van De Correspondent en het cadeaulidmaatschap hebt gekocht terwijl je ingelogd was op de website, dan vind je de bon in je instellingen.

Als je geen lid bent, of niet ingelogd was toen je het cadeaulidmaatschap kocht, mail dan naar post@decorrespondent.nl.

De Correspondent bestaat dit jaar tien jaar! Zonder de steun van onze leden was dit niet mogelijk geweest. Met deze actie willen we nog meer mensen kennis laten maken met De Correspondent. Alleen met de steun van onze leden maken wij nog meer journalistiek voorbij de waan van de dag mogelijk.

Je kunt je persoonlijke link voor een gratis maand tot en met 15 augustus gebruiken.

Wanneer de ontvanger van de gratis maand overstapt op een betaald lidmaatschap, krijg je van ons een gratis e-book cadeau. Je kunt kiezen uit Het recht van de snelste, Hoe gaan we dit uitleggen? en Zorg. Deze actie loopt tot en met 31 maart 2024. Je krijgt maximaal één keer een e-book, ook als meerdere mensen via jouw link een betaald lidmaatschap afsluiten.

Wanneer je een gratis maand start, krijg je een maand lang een volwaardig lidmaatschap van De Correspondent. Wanneer je inlogt op onze website kun je al onze nieuwste artikelen lezen, een duik in ons gehele archief nemen en deelnemen aan de gesprekken onderaan onze artikelen. Daarnaast kun je je abonneren op onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrieven met onze nieuwste publicaties.

Klik op de link die je hebt ontvangen. Vul je gegevens in op de registreerpagina en ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de actievoorwaarden. De gratis maand wordt direct gestart.

We vragen de minimale gegevens die nodig zijn om een gratis maand te kunnen starten, namelijk alleen je naam en je e-mailadres.

Het gratis maandlidmaatschap is vrijblijvend en stopt automatisch. Overstappen naar een betaald lidmaatschap kan altijd via je instellingen.

Om een gratis maandlidmaatschap te activeren, moet je een account aanmaken. We vragen je hierbij alleen om je naam en je e-mailadres.

Wat vervelend dat het niet lukt om de gratis maand te starten. Ons ledenteam helpt je graag verder. Je kunt hen mailen op post@decorrespondent.nl.

Ja. Als je op dit moment geen actief lidmaatschap hebt, kun je een gratis maand starten. Ook als je in het verleden al eens lid bent geweest. Je kunt daarvoor je bestaande inloggegevens gebruiken.

Met de gratis maand krijg je een maand lang een volwaardig lidmaatschap van De Correspondent.

Wanneer je bent ingelogd op de website, vind je boven in je scherm een vergrootglas, rechts van ‘Menu’. Hiermee kun je zoeken en kom je hopelijk bij het gewenste artikel uit.

Kun je het artikel niet vinden, of kom je iets opvallends tegen tijdens het zoeken, laat ons dit dan even weten via post@decorrespondent.nl.

De Correspondent is als website te raadplegen en daarvoor heb je een internetverbinding nodig. Als ons ledenaantal groeit, willen we de mogelijkheid ontwikkelen om De Correspondent ook offline te lezen. Voor nu een tip: Pocket is een app die het mogelijk maakt artikelen op te slaan en zonder internetverbinding te lezen. Het is ook mogelijk om onze artikelen om te zetten naar een PDF-bestand en te printen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze functie kunt gebruiken en waar je hem kunt vinden.

Het is niet mogelijk om artikelen los te kopen. Een van de overwegingen is dat De Correspondent afhankelijk wil zijn van leden, en niet van eenmalige afnemers. We willen leden bedanken voor hun trouw en zien ze als ambassadeurs. Zij kunnen stukken daarom gratis delen, waardoor hun vrienden of familie überhaupt geen losse artikelen van ons hoeven te kopen. We delen onze stukken ook gratis via de proefmail en via sociale media.

Sinds kort is het ook mogelijk om onze artikelen om te zetten naar een PDF-bestand en te printen. Lees in dit artikel hoe je deze functie kunt gebruiken en waar je hem kunt vinden.

Speciaal voor leden hebben wij een luisterapp! Hier vind je de audioversie van onze journalistieke verhalen en onze nieuwste podcasts. Je kunt de app installeren op je iPhone of Android-telefoon. Hier lees je hoe jij de app kunt downloaden. In de toekomst willen we deze app uitbreiden en er ook onze geschreven verhalen aanbieden.

Het probleem is waarschijnlijk dat je de mogelijkheid voor pop-ups hebt geblokkeerd. Als je in je browser pop-ups toestaat, kun je onze artikelen delen. Wil je pop-ups niet toestaan, dan kun je ook de link naar het artikel kopiëren en deze handmatig e-mailen of posten op sociale media.

Waarschijnlijk staat de privémodus in Safari ingeschakeld. Het eerste wat je kunt doen is deze functie uitschakelen. Hier lees je hoe dit moet. Ondervind je hierna nog steeds problemen met inloggen? Mail ons op post@decorrespondent.nl, we helpen je graag verder!

Soms werkt een bepaalde functie niet helemaal naar behoren. Dit zou te maken kunnen hebben met een volle cache. Een volle cache, dus geschiedenisbestanden en cookies, kunnen in de weg zitten van een optimaal functioneren van de site. Hoe je de cache leegt, hangt af van de browser die je gebruikt. Deze site kan je hierbij helpen. Wanneer je deze geleegd hebt en uit- en inlogt van de site is het probleem vaak verholpen. Zo niet, mail ons dan even op post@decorrespondent.nl.

We beantwoorden alle binnenkomende mails. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat we over een mail heen kijken. Maar, wat vaker voorkomt, is dat je eigen inbox vol zit, waardoor je ons antwoord niet ontvangt. Wil je dit eerst controleren en je mail dan nogmaals sturen, naar post@decorrespondent.nl?

The Correspondent was de Engelstalige uitbreiding van De Correspondent. Per 1 januari 2021 is The Correspondent gestopt met publiceren. Meer kun je hier lezen.

De website van The Correspondent wordt op dit moment gearchiveerd. Alle verhalen worden binnenkort beschikbaar, daarvoor hoef je niet meer in te loggen.

De meeste correspondenten en redacteuren zijn in vaste dienst van De Correspondent. Daarnaast publiceren we regelmatig werk van freelance journalisten. Zij krijgen een eerlijke vergoeding voor hun werk, die in goed overleg tot stand komt. We hanteren geen vaste woordprijs, maar kijken naar de hoeveelheid werk die het kost om een verhaal te maken en de ervaring en expertise die de auteur met zich meebrengt. Ook de interactie met onze leden maakt onderdeel uit van de vergoeding.

Daarnaast krijgen freelancers uitgebreide begeleiding van een ervaren team aan eind-, beeld-, sociale media- en gespreksredacteuren, die samen het beste uit hun journalistieke productie halen.

De freelance auteur blijft eigenaar van het werk dat hij of zij publiceert op De Correspondent.

Bij De Correspondent is beeld onlosmakelijk verbonden met onze journalistiek. We bespreken de journalistieke context altijd vooraf met beeldmakers en fotografen. Het auteursrecht blijft bij de freelance maker. We geven het beeld nooit aan derden en gebruiken het niet in een ander verband dan afgesproken (bijvoorbeeld een ander artikel of een beeldpresentatie bij een lezing). Wel kan De Correspondent een stuk nogmaals bovenaan de site plaatsen, dit beschouwen we niet als een herpublicatie.

We werken met een vast tarief voor alle fotografen en illustratoren, en vermelden hun naam duidelijk bij de publicatie. Wanneer we publiceren uit bestaande kunstprojecten, linken we naar de website van de maker.

Een paar keer per jaar organiseren we portfoliodagen voor beeldmakers. Stuur je portfolio naar portfolio@decorrespondent.nl, dan kunnen onze beeldredacteuren je uitnodigen voor de volgende, zodra er weer een gepland staat.

Ondanks de ondertussen meer dan 70.000 leden is De Correspondent nog altijd een relatief klein medium. Ter vergelijking: de omzet van een krant als NRC Handelsblad of de Volkskrant is bijna vijfentwintig keer zo groot als die van De Correspondent. Deze kranten hebben meer dan tweehonderd vaste redacteuren in dienst, wij hebben een vaste redactie van ongeveer twintig correspondenten. Daarom kunnen we lang niet alle onderwerpen die journalistiek en maatschappelijk relevant zijn volgen: we moeten scherpe keuzes maken. Maar: hoe harder De Correspondent groeit, hoe meer correspondenten we kunnen aannemen –- en hoe meer onderwerpen er aan bod komen. Word dus vooral lid en maak meer journalistiek mogelijk!

De Correspondent is een advertentievrij platform en wordt dus volledig gefinancierd door het lidmaatschapsgeld van de leden. Daarnaast is er een aantal grotere en kleinere donateurs dat, bovenop het lidmaatschapsgeld, een extra bijdrage heeft gedaan. De Correspondent staat open voor financiële bijdragen van bijvoorbeeld fondsen, zolang deze akkoord gaan met deze ononderhandelbare voorwaarde: volledige redactionele onafhankelijkheid. Wij maken nooit journalistiek in opdracht van derden (behalve onze leden!).

De Correspondent heeft deze aandeelhouders en mede-oprichters: initiator Rob Wijnberg, creatief directeur Harald Dunnink en algemeen directeur Sebastian Kersten, CEO Ernst-Jan Pfauth en Stichting Democratie & Media (een stichting zonder winstoogmerk).

Heb je informatie over een belangrijke en structurele misstand, of is er iets anders wat wij móeten weten? Dan kun je een correspondent tippen. Kijk daarvoor in ons correspondentenoverzicht bij welke correspondent je onderwerp het beste past. Vervolgens kun je de desbetreffende correspondent mailen. Op hun auteurspagina geven correspondenten aan of zij versleutelde mails kunnen ontvangen. Als er niemand is die zich over jouw onderwerp ontfermt, stuur je mail dan naar de redactie-assistenten via post@decorrespondent.nl.

Belangrijk om te weten: een goede tip maakt duidelijk wat je weet, welke structurele gebeurtenis jouw informatie blootlegt en waarom Correspondentlezers dit zouden moeten weten.

Je kunt altijd mailen naar post@decorrespondent.nl. We staan je graag te woord!

Anna and Eline's avatars
Staat jouw vraag over De Correspondent hier niet tussen? Stuur dan een mail naar post@decorrespondent.nl. Zie voor meer informatie over het lidmaatschap ook onze Algemene Voorwaarden.