De Correspondenten

Elke correspondent heeft een eigen interessegebied en specialisme. Volg je favoriete correspondent door op het plusje te klikken. Je ziet dan al hun grote stukken en tussentijdse updates verschijnen op je persoonlijke voorpagina.

Maite Vermeulen

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

Maite Vermeulen schrijft over de mooie en minder mooie kanten van Afrika, over internationale politiek, conflicten wereldwijd en over (de toekomst van) ontwikkelingssamenwerking. Ze is momenteel gevestigd in Lagos, Nigeria.

Rob Wijnberg

Rob Wijnberg

Oprichter

Rob Wijnberg is oprichter van De Correspondent en schrijft graag over media, politiek en de filosofische wortels van onze opvattingen.

Johannes Visser

Johannes Visser

Chef eindredactie

Johannes Visser is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo). Hij schrijft over hoe ons onderwijs in elkaar zit en hoe het in elkaar zou kunnen zitten.

Jesse Frederik

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis, dode ideeën van levende economen en levende ideeën van dode economen.

Lex Bohlmeijer

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met inspirerende mensen die een bijzonder verhaal hebben dat je zelden hoort. Hij publiceert zijn interviews als podcasts. Een tuin voor de oren.

Henk Blanken

Henk Blanken

Correspondent Dood en Aftakeling

Henk Blanken schreef lang voor de Volkskrant en was adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Voor De Correspondent schrijft hij over aftakeling en de dood.

Dimitri Tokmetzis

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Extremisme

Dimitri Tokmetzis legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Nina Polak

Nina Polak

Correspondent Modern Leven

Nina Polak bespreekt en analyseert cultuur in allerlei vormen.

Vera Mulder

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt.

Lynn Berger

Lynn Berger

Correspondent Cultuur en Clichés

Lynn Berger verdiept zich in de sleutelwoorden van deze tijd en schrijft geregeld over technologie, cultuur en literatuur.

Lennart Hofman

Lennart Hofman

Correspondent Verborgen oorlogen

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist, veelal met fotograaf Andreas Stahl, naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld.

Marc Chavannes

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Marc Chavannes legt de beloften van politici naast de werkelijkheid. Daarbij kan het gaan over gemeentes en andere overheden, maar ook over bedrijven en andere vormen van menselijke samenwerking.

Emy Demkes

Emy Demkes

Correspondent Kleding

Emy Demkes schrijft over de achtergronden van onze kleding. Van de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken tot de voetafdruk van een spijkerbroek.

Rutger Bregman

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman schrijft over economie, politiek en vooruitgang. Als historicus belicht hij de actualiteit vanuit een historisch perspectief.

Michiel de Hoog

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog schrijft over de wetenschap, economie en statistiek van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.

Ruben Mersch

Ruben Mersch

Correspondent Big Pharma

Ruben Mersch (1976) is een Vlaamse filosoof, bioloog en schrijver van non-fictie. Zijn laatste boek gaat over van mening verschillen.

Bregje Hofstede

Bregje Hofstede

Correspondent Nieuw Feminisme

Bregje Hofstede is geïnteresseerd in feministische idealen en de uitwerking ervan in het dagelijks leven.

Arjen van Veelen

Arjen van Veelen

Correspondent Groot Rotterdam

Arjen van Veelen observeert en fotografeert de wereld vanuit zijn woonplaats Rotterdam.

Clarice Gargard

Clarice Gargard

Correspondent Verzet

Journalist en Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard schrijft over verzet.

Sanne Blauw

Sanne Blauw

Correspondent Ontcijferen

Wat weten we eigenlijk als we meten? Sanne Blauw gaat op zoek naar het antwoord in haar artikelen over cijfers, meetfetisjisme en geluk.

Thalia Verkade

Thalia Verkade

Correspondent Mobiliteit & Stadsleven

Thalia Verkade schrijft over mobiliteit en ruimte.

Heiba Targhi Bakkali

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Heiba Targhi Bakkali doet voor De Correspondent onderzoek naar oud worden. Hoe ziet de oude dag van alle twintigers en dertigers van nu er straks uit?

Maurits Martijn

Maurits Martijn

Correspondent Data

Maurits Martijn schrijft over data, technologie en privacy.

Tamar Stelling

Tamar Stelling

Correspondent Niet-menselijk leven

Wetenschapsjournaliste Tamar Stelling duikt voor ons in de wondere wereld van de niet-mens.

Jelmer Mommers

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Jelmer Mommers schrijft over klimaat, duurzaamheid en energie. Hij wil inspirerende verhalen vertellen om de overgang naar duurzaamheid te versnellen.

Reinier Tromp

Reinier Tromp

Datajournalist

Reinier Tromp (1989) is junior datajournalist bij de dataredactie van De Correspondent.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger

Correspondent Vaccinaties

In het vaccinatiedebat is weinig ruimte voor kennis en verdieping. Rosanne Hertzberger schrijft voor De Correspondent over onbelichte aspecten in de discussie – over geschiedenis, cultuur en wetenschap.

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra

Correspondent Ruimtevaart

Sinds ze zich kan herinneren is Marjolijn van Heemstra gefascineerd door de ruimte en ruimtevaart. Voor De Correspondent en haar theatervoorstelling Stadsastronaut onderzoekt ze hoe we hier op aarde kunnen leven met de blik van een ruimtevaarder.

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk

Correspondent Slecht nieuws

Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Dat wil Joris Luyendijk hier dus gaan doen.

Romanee Rodriguez

Romanee Rodriguez

Radiomaker

In samenwerking met verschillende correspondenten bedenkt en maakt ervaren radiomaakster Romanee Rodriguez audiodocumentaires, -interviews en -reportages die als podcasts te beluisteren zijn.

Daan Aerts

Daan Aerts

Ontwikkelaar

Micha Wertheim

Micha Wertheim

Correspondent Satire

Micha Wertheim is geïnteresseerd in het spanningsveld tussen politiek en kunst. Hij zoekt uit hoe de kunst een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen

Correspondent Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen schrijft over Nederland onder het systeemplafond. Het Nederland dat overal is, maar zelden de aandacht krijgt die het verdient.

Tomas Vanheste

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Tomas Vanheste schrijft over de macht en belangenverstrengeling in de Europese Unie en zoekt naar nieuwe ideeën voor een beter Europa.

Jacco Prantl

Jacco Prantl

Audioredacteur

Jacco Prantl studeerde wijsbegeerte en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds jaar en dag gefascineerd door geluid. Eerder verzorgde hij producties en muziek voor televisie, musea en film.

Lise Straatsma

Lise Straatsma

Beeldredacteur

Lise Straatsma studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Ze cureerde een fotofestival, produceert een avond over fotoboeken en is beeldredacteur bij De Correspondent.

Isabelle van Hemert

Isabelle van Hemert

Beeldredacteur

Isabelle van Hemert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkte als beeldredacteur bij hard//hoofd, nu doet ze dat bij De Correspondent.

Yara van der Velden

Yara van der Velden

Beeldredacteur

Yara van der Velden studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst, waarna ze bij NRC Next werkte als beeldredacteur. Nu geeft ze leiding aan het creatieve team van De Correspondent.

Maaike Goslinga

Maaike Goslinga

Redactiechef

Maaike Goslinga houdt zich als redactiechef bezig met het aansturen van de redactie en het scouten van nieuwe correspondenten – in binnen- en buitenland. Als correspondent schrijft ze over veiligheid, data en privacy.

Dick Wittenberg

Dick Wittenberg

Correspondent Wereldverbeteraars

Dick Wittenberg schrijft onder meer over armoede, honger, ongelijkheid, muren en wereldverbeteraars.

David Van Reybrouck

David Van Reybrouck

Correspondent Lof

David Van Reybrouck schrijft af en toe een ode aan iets, iemand of ergens. Omdat journalistiek naast kritisch ook lyrisch moet durven zijn.

Hiske Versprille

Hiske Versprille

Correspondent Melk

Hiske Versprille zoekt uit hoe de groeiende zuivelindustrie mens, koe en land beïnvloedt. Zelf is ze culinair recensent én komt ze uit een boerenfamilie.