De Correspondenten

Elke correspondent heeft een eigen interessegebied en specialisme. Volg je favoriete correspondent door op het plusje te klikken. Je ziet dan al hun grote stukken en tussentijdse updates verschijnen op je persoonlijke voorpagina.

Dick Wittenberg

Correspondent Alledaagse helden

Dick Wittenberg schrijft onder meer over armoede, honger, ongelijkheid, muren en wereldverbeteraars.

Rufus Kain

Correspondent Muziekindustrie

Rufus Kain schrijft over geld en macht in de muziek. Geen album- en concertrecensies, maar problemen, oplossingen en lessen die we van de muziekindustrie kunnen leren.

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt.

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met inspirerende mensen die een bijzonder verhaal hebben dat je zelden hoort. Hij publiceert zijn interviews als podcasts. Een tuin voor de oren.

Rob Wijnberg

Hoofdredacteur

Rob Wijnberg is oprichter, hoofdredacteur en columnist van De Correspondent en schrijft graag over media, politiek en de filosofische wortels van onze opvattingen.

Marilse Eerkens

Correspondent Kinderomgang

Marilse Eerkens schrijft over de manier waarop we met kinderen omgaan in Nederland en geeft voorbeelden van interessante initiatieven die de ontwikkeling van kinderen ten goede komen.

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Marc Chavannes legt de beloften van politici naast de werkelijkheid. Daarbij kan het gaan over gemeentes en andere overheden, maar ook over bedrijven en andere vormen van menselijke samenwerking.

Jos de Putter

Correspondent Webdocumentaires

Jos de Putter stuurt videocorrespondenten over de hele wereld aan voor het maken van onze eigen webdocumentaires.

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog schrijft over de wetenschap, economie en statistiek van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Tomas Vanheste schrijft over de macht en belangenverstrengeling in de Europese Unie en zoekt naar nieuwe ideeën voor een beter Europa.

Marcel van Roosmalen

Correspondent Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen schrijft over Nederland onder het systeemplafond. Het Nederland dat overal is, maar zelden de aandacht krijgt die het verdient.

Lynn Berger

Correspondent Technologie en Cultuur

Lynn Berger verdiept zich in de sleutelwoorden van deze tijd en schrijft geregeld over technologie, cultuur en literatuur.

Johannes Visser

Correspondent Onderwijs

Johannes Visser is leraar Nederlands en schrijft vanuit dat perspectief - en dat van zijn leerlingen - over hoe ons onderwijs in elkaar zit en hoe het in elkaar zou moeten zitten.

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Jelmer Mommers schrijft over klimaat, duurzaamheid en energie. Hij wil inspirerende verhalen vertellen om de overgang naar duurzaamheid te versnellen.

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman schrijft over economie, politiek en vooruitgang. Als historicus belicht hij de actualiteit vanuit een historisch perspectief.

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Extremisme

Dimitri Tokmetzis legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Sarah Kendzior

Journalist en antropoloog

Sarah Kendzior is een Amerikaanse journalist en antropoloog die in St. Louis, Missouri woont. Voor De Correspondent gaat zij vanuit het Midden-Westen verslag doen.

Sanne Blauw

Correspondent Ontcijferen

Wat weten we eigenlijk als we meten? Sanne Blauw gaat op zoek naar het antwoord in haar artikelen over cijfers, meetfetisjisme en geluk.

Bregje Hofstede

Correspondent Keuzevrijheid

Gewoontes. Je denkt er zelden over na, maar toch bepalen ze je doen en laten. Komend jaar probeert schrijfster Bregje Hofstede er een aantal te doorbreken om de vraag te beantwoorden: hoe vrij zijn wij?

Nina Polak

Correspondent Cultuur

Nina Polak bespreekt en analyseert cultuur in allerlei vormen.

Lennart Hofman

Correspondent Vergeten oorlogen

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist samen met fotograaf Andreas Stahl naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld.

Maaike Goslinga

International Editor

Maaike Goslinga houdt zich als International Editor bij De Correspondent bezig met internationale samenwerkingen. Als correspondent schrijft ze over veiligheid, data en privacy.

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Heiba Targhi Bakkali doet voor De Correspondent onderzoek naar oud worden. Hoe ziet de oude dag van alle twintigers en dertigers van nu er straks uit?

Milou Klein Lankhorst

Uitgever van De Correspondent

Milou Klein Lankhorst is de uitgever van boeken bij De Correspondent. Ze onderzoekt wat er allemaal nodig is om succesvol te publiceren in het digitale tijdperk.

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis, dode ideeën van levende economen en levende ideeën van dode economen.

Karel Smouter

Journalist

Karel Smouter schrijft veel over migratie, religie en mensenrechten. Daarnaast denkt hij als adjunct-hoofdredacteur mee met de stukken van anderen.

David Van Reybrouck

Correspondent Lof

David Van Reybrouck schrijft af en toe een ode aan iets, iemand of ergens. Omdat journalistiek naast kritisch ook lyrisch moet durven zijn.

Maurits Martijn

Adjunct-hoofdredacteur

Maurits Martijn schrijft over technologie, surveillance, privacy en onnodige geheimzinnigheid.

Ernst-Jan Pfauth

Uitgever van De Correspondent

Ernst-Jan Pfauth schrijft een verhalenreeks gelukkig zijn in de prestatiemaatschappij. Daarnaast is hij uitgever van De Correspondent.

Sinan Çankaya

Antropoloog, gespecialiseerd in discriminatie en racisme

Antropoloog Sinan Çankaya beschrijft maandelijks een microrevolutie: een moment waarop hij te maken kreeg met vooroordelen, racisme of discriminatie en er iets mee deed.

Maite Vermeulen

Correspondent Conflict & Ontwikkeling

Maite Vermeulen schrijft over de mooie en minder mooie kanten van Afrika, over internationale politiek, conflicten wereldwijd en over (de toekomst van) ontwikkelingssamenwerking.

Bart de Koning

Correspondent Politie & Criminaliteit

Bart de Koning schrijft over de prestaties van de Nederlandse politie.

Tamar Stelling

Correspondent Niet-mens

Wetenschapsjournaliste Tamar Stelling duikt voor ons in de wondere wereld van de niet-mens.

Lucien Hordijk

Correspondent Medicijnen

Lucien Hordijk verdiept zich in de wereld van de medicatie en het daarin onvermijdelijke belangenconflict tussen ongenadig veel geld verdienen en mensen gezond maken.

Thalia Verkade

Correspondent Mobiliteit

Thalia Verkade schrijft over verandering, duurzame technologie en mobiliteit.

Jay Rosen

Professor aan de New York University

Jay Rosen is universitair hoofddocent journalistiek aan New York University. Jay werkt komend jaar mee aan The Membership Puzzle Project.

Sterre Sprengers

Correspondent Beeld & Beeldvorming

Sterre Sprengers is chef beeldredactie van De Correspondent. Ook schrijft ze over fotografie, beeldvorming en het werk van een beeldredacteur.

Arnon Grunberg

Correspondent Hotelmens

Arnon Grunberg is verkenner van de infantiele en minder infantiele driften en verlangens van mensen. Staat open voor vrijwel alle overlevingsstrategieën.

Arjen van Veelen

Correspondent Klein Nederland

Arjen van Veelen woont in Den Haag en schrijft over het Nederland dat je niet kent uit de kranten en het journaal.

Sander Heijne

Correspondent Marktwerking

Sander Heijne schrijft over de gevolgen van de marktwerking in Nederland.