De Correspondenten

Elke correspondent heeft een eigen interessegebied en specialisme. Volg je favoriete correspondent door op het plusje te klikken. Je ziet dan al hun grote stukken en tussentijdse updates verschijnen op je persoonlijke voorpagina.

Lise Straatsma

Beeldredacteur

Lise Straatsma studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Ze cureerde een fotofestival, produceert een avond over fotoboeken en is beeldredacteur bij De Correspondent.

Isabelle van Hemert

Beeldredacteur

Isabelle van Hemert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkte als beeldredacteur bij hard//hoofd, nu doet ze dat bij De Correspondent.

Yara van der Velden

Beeldredacteur

Yara van der Velden studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst, waarna ze bij NRC Next werkte als beeldredacteur. Nu geeft ze leiding aan het creatieve team van De Correspondent.

Marjolijn van Heemstra

Correspondent Ruimtevaart

Sinds ze zich kan herinneren is Marjolijn van Heemstra gefascineerd door de ruimte en ruimtevaart. Voor De Correspondent en haar theatervoorstelling Stadsastronaut onderzoekt ze hoe we hier op aarde kunnen leven met de blik van een ruimtevaarder.

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog schrijft over de wetenschap, economie en statistiek van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Marc Chavannes legt de beloften van politici naast de werkelijkheid. Daarbij kan het gaan over gemeentes en andere overheden, maar ook over bedrijven en andere vormen van menselijke samenwerking.

Sanne Blauw

Correspondent Ontcijferen

Wat weten we eigenlijk als we meten? Sanne Blauw gaat op zoek naar het antwoord in haar artikelen over cijfers, meetfetisjisme en geluk.

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt.

Ruben Mersch

Correspondent Big Pharma

Ruben Mersch (1976) is een Vlaamse filosoof, bioloog en schrijver van non-fictie. Zijn laatste boek gaat over van mening verschillen.

Lennart Hofman

Correspondent Verborgen oorlogen

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist, veelal met fotograaf Andreas Stahl, naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld.

Lynn Berger

Correspondent Cultuur en Clichés

Lynn Berger verdiept zich in de sleutelwoorden van deze tijd en schrijft geregeld over technologie, cultuur en literatuur.

Rosanne Hertzberger

Correspondent Vaccinaties

In het vaccinatiedebat is weinig ruimte voor kennis en verdieping. Rosanne Hertzberger schrijft voor De Correspondent over onbelichte aspecten in de discussie – over geschiedenis, cultuur en wetenschap.

Rob Wijnberg

Oprichter

Rob Wijnberg is oprichter van De Correspondent en schrijft graag over media, politiek en de filosofische wortels van onze opvattingen.

Arjen van Veelen

Correspondent Groot Rotterdam

Arjen van Veelen observeert en fotografeert de wereld vanuit zijn woonplaats Rotterdam.

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met inspirerende mensen die een bijzonder verhaal hebben dat je zelden hoort. Hij publiceert zijn interviews als podcasts. Een tuin voor de oren.

Maurits Martijn

Correspondent Data

Maurits Martijn schrijft over data, technologie en privacy.

Reinier Tromp

Datajournalist

Reinier Tromp (1989) is junior datajournalist bij de dataredactie van De Correspondent.

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Extremisme

Dimitri Tokmetzis legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Jelmer Mommers schrijft over klimaat, duurzaamheid en energie. Hij wil inspirerende verhalen vertellen om de overgang naar duurzaamheid te versnellen.

Emy Demkes

Correspondent Kleding

Emy Demkes schrijft over de achtergronden van onze kleding. Van de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken tot de voetafdruk van een spijkerbroek.

Karel Smouter

Correspondent Provinciale Staten

Karel Smouter schrijft veel over migratie, religie en mensenrechten.

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis, dode ideeën van levende economen en levende ideeën van dode economen.

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman schrijft over economie, politiek en vooruitgang. Als historicus belicht hij de actualiteit vanuit een historisch perspectief.

Clarice Gargard

Correspondent Verzet

Journalist en Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard schrijft over verzet.

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

Maite Vermeulen schrijft over de mooie en minder mooie kanten van Afrika, over internationale politiek, conflicten wereldwijd en over (de toekomst van) ontwikkelingssamenwerking. Ze is momenteel gevestigd in Lagos, Nigeria.

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Tomas Vanheste schrijft over de macht en belangenverstrengeling in de Europese Unie en zoekt naar nieuwe ideeën voor een beter Europa.

Nina Polak

Correspondent Modern Leven

Nina Polak bespreekt en analyseert cultuur in allerlei vormen.

Maaike Goslinga

Redactiechef

Maaike Goslinga houdt zich als redactiechef bezig met het aansturen van de redactie en het scouten van nieuwe correspondenten – in binnen- en buitenland. Als correspondent schrijft ze over veiligheid, data en privacy.

Johannes Visser

Correspondent Onderwijs

Johannes Visser is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo). Hij schrijft over hoe ons onderwijs in elkaar zit en hoe het in elkaar zou kunnen zitten.

Tamar Stelling

Correspondent Niet-mens

Wetenschapsjournaliste Tamar Stelling duikt voor ons in de wondere wereld van de niet-mens.

Joris Luyendijk

Correspondent Slecht nieuws

Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Dat wil Joris Luyendijk hier dus gaan doen.

Romanee Rodriguez

Radiomaker

In samenwerking met verschillende correspondenten bedenkt en maakt ervaren radiomaakster Romanee Rodriguez audiodocumentaires, -interviews en -reportages die als podcasts te beluisteren zijn.

Bregje Hofstede

Correspondent Nieuw Feminisme

Bregje Hofstede is geïnteresseerd in feministische idealen en de uitwerking ervan in het dagelijks leven.

Marcel van Roosmalen

Correspondent Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen schrijft over Nederland onder het systeemplafond. Het Nederland dat overal is, maar zelden de aandacht krijgt die het verdient.

Henk Blanken

Correspondent Dood en Aftakeling

Henk Blanken schreef lang voor de Volkskrant en was adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Voor De Correspondent schrijft hij over aftakeling en de dood.

Micha Wertheim

Correspondent Satire

Micha Wertheim is geïnteresseerd in het spanningsveld tussen politiek en kunst. Hij zoekt uit hoe de kunst een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Thalia Verkade

Correspondent Mobiliteit & Stadsleven

Thalia Verkade schrijft over mobiliteit en ruimte.

Dick Wittenberg

Correspondent Wereldverbeteraars

Dick Wittenberg schrijft onder meer over armoede, honger, ongelijkheid, muren en wereldverbeteraars.

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Heiba Targhi Bakkali doet voor De Correspondent onderzoek naar oud worden. Hoe ziet de oude dag van alle twintigers en dertigers van nu er straks uit?

David Van Reybrouck

Correspondent Lof

David Van Reybrouck schrijft af en toe een ode aan iets, iemand of ergens. Omdat journalistiek naast kritisch ook lyrisch moet durven zijn.

Karin Amatmoekrim

Correspondent Verzwegen geschiedenis

Schrijfster Karin Amatmoekrim brengt verzwegen Nederlandse geschiedenissen voor het voetlicht.

Sander Heijne

Correspondent Marktwerking

Sander Heijne schrijft over de gevolgen van de marktwerking in Nederland.

Hiske Versprille

Correspondent Melk

Hiske Versprille zoekt uit hoe de groeiende zuivelindustrie mens, koe en land beïnvloedt. Zelf is ze culinair recensent én komt ze uit een boerenfamilie.