De Correspondenten

Elke correspondent heeft een eigen interessegebied en specialisme. Volg je favoriete correspondent door op het plusje te klikken. Je ziet dan al hun grote stukken en tussentijdse updates verschijnen op je persoonlijke voorpagina.

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Marc Chavannes legt de beloften van politici naast de werkelijkheid. Daarbij kan het gaan over gemeentes en andere overheden, maar ook over bedrijven en andere vormen van menselijke samenwerking.

Jos de Putter

Correspondent Webdocumentaires

Jos de Putter stuurt videocorrespondenten over de hele wereld aan voor het maken van onze eigen webdocumentaires.

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Jelmer Mommers schrijft over klimaat, duurzaamheid en energie. Hij wil inspirerende verhalen vertellen om de overgang naar duurzaamheid te versnellen.

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog schrijft over de wetenschap, economie en statistiek van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.

Maurits Martijn

Plaatsvervangend hoofdredacteur

Maurits Martijn is plaatsvervangend hoofdredacteur en schrijft over technologie, surveillance en privacy.

Tamar Stelling

Correspondent Niet-mens

Wetenschapsjournaliste Tamar Stelling duikt voor ons in de wondere wereld van de niet-mens.

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Tomas Vanheste schrijft over de macht en belangenverstrengeling in de Europese Unie en zoekt naar nieuwe ideeën voor een beter Europa.

Johannes Visser

Correspondent Onderwijs

Johannes Visser was zes jaar leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs. Hij schrijft over hoe ons onderwijs in elkaar zit en hoe het in elkaar zou kunnen zitten.

Lennart Hofman

Correspondent Vergeten oorlogen

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist samen met fotograaf Andreas Stahl naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld.

Thalia Verkade

Correspondent Mobiliteit & Stadsleven

Thalia Verkade schrijft over verandering, mobiliteit en duurzame technologie.

Dick Wittenberg

Correspondent Alledaagse helden

Dick Wittenberg schrijft onder meer over armoede, honger, ongelijkheid, muren en wereldverbeteraars.

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Extremisme

Dimitri Tokmetzis legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Rob Wijnberg

Hoofdredacteur

Rob Wijnberg is oprichter, hoofdredacteur en columnist van De Correspondent en schrijft graag over media, politiek en de filosofische wortels van onze opvattingen.

Rufus Kain

Correspondent Muziekindustrie

Rufus Kain schrijft over geld en macht in de muziek. Geen album- en concertrecensies, maar problemen, oplossingen en lessen die we van de muziekindustrie kunnen leren.

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis, dode ideeën van levende economen en levende ideeën van dode economen.

Romanee Rodriguez

Radiomaker

In samenwerking met verschillende correspondenten bedenkt en maakt ervaren radiomaakster Romanee Rodriguez audiodocumentaires, -interviews en -reportages die als podcasts te beluisteren zijn.

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman schrijft over economie, politiek en vooruitgang. Als historicus belicht hij de actualiteit vanuit een historisch perspectief.

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt.

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met inspirerende mensen die een bijzonder verhaal hebben dat je zelden hoort. Hij publiceert zijn interviews als podcasts. Een tuin voor de oren.

Maaike Goslinga

International Editor

Maaike Goslinga houdt zich als International Editor bij De Correspondent bezig met internationale samenwerkingen. Als correspondent schrijft ze over veiligheid, data en privacy.

Sterre Sprengers

Adjunct-hoofdredacteur

Sterre Sprengers is adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Haar expertise is beeld en beeldvorming.

Karel Smouter

Journalist

Karel Smouter schrijft veel over migratie, religie en mensenrechten. Daarnaast denkt hij als adjunct-hoofdredacteur mee met de stukken van anderen.

Sander Heijne

Correspondent Marktwerking

Sander Heijne schrijft over de gevolgen van de marktwerking in Nederland.

Andreas Jonkers

Adjunct-uitgever

Andreas Jonkers (1990) is adjunct-uitgever bij De Correspondent. Sinds de oprichting houdt hij zich bezig met het bedenken, plannen, begeleiden, verbeteren en publiceren van verhalen. Sinds 2018 werkt hij bij de boekenuitgeverij.

Marcel van Roosmalen

Correspondent Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen schrijft over Nederland onder het systeemplafond. Het Nederland dat overal is, maar zelden de aandacht krijgt die het verdient.

Lynn Berger

Correspondent Technologie en Cultuur

Lynn Berger verdiept zich in de sleutelwoorden van deze tijd en schrijft geregeld over technologie, cultuur en literatuur.

Karin Amatmoekrim

Correspondent Verzwegen geschiedenis

Schrijfster Karin Amatmoekrim brengt verzwegen Nederlandse geschiedenissen voor het voetlicht.

Ernst-Jan Pfauth

Uitgever van De Correspondent

Ernst-Jan Pfauth - maker van het Dankboek - schrijft een verhalenreeks over zelfverbetering. Ook is hij mede-oprichter en uitgever van De Correspondent.

Maite Vermeulen

Correspondent Conflict & Ontwikkeling

Maite Vermeulen schrijft over de mooie en minder mooie kanten van Afrika, over internationale politiek, conflicten wereldwijd en over (de toekomst van) ontwikkelingssamenwerking.

Nina Polak

Correspondent Cultuur

Nina Polak bespreekt en analyseert cultuur in allerlei vormen.

Milou Klein Lankhorst

Uitgever van De Correspondent

Milou Klein Lankhorst is de uitgever van boeken bij De Correspondent. Ze onderzoekt wat er allemaal nodig is om succesvol te publiceren in het digitale tijdperk.

Bregje Hofstede

Correspondent Nieuw Feminisme

Ik ben geïnteresseerd in feministische idealen en de uitwerking ervan in het dagelijks leven. Ik schrijf graag over schijnbaar ‘normale’ dingen – gewoontes, verhoudingen, woorden – die eigenlijk een machtsrelatie bezegelen.

David Van Reybrouck

Correspondent Lof

David Van Reybrouck schrijft af en toe een ode aan iets, iemand of ergens. Omdat journalistiek naast kritisch ook lyrisch moet durven zijn.

Sanne Blauw

Correspondent Ontcijferen

Wat weten we eigenlijk als we meten? Sanne Blauw gaat op zoek naar het antwoord in haar artikelen over cijfers, meetfetisjisme en geluk.

Marilse Eerkens

Correspondent Kinderomgang

Marilse Eerkens schrijft over de manier waarop we met kinderen omgaan in Nederland en geeft voorbeelden van interessante initiatieven die de ontwikkeling van kinderen ten goede komen.

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Heiba Targhi Bakkali doet voor De Correspondent onderzoek naar oud worden. Hoe ziet de oude dag van alle twintigers en dertigers van nu er straks uit?

Arjen van Veelen

Correspondent Klein Nederland

Arjen van Veelen woont in Den Haag en schrijft over het Nederland dat je niet kent uit de kranten en het journaal.

Jay Rosen

Professor aan de New York University

Jay Rosen is universitair hoofddocent journalistiek aan New York University. Jay werkt komend jaar mee aan The Membership Puzzle Project.

Bart de Koning

Correspondent Politie & Criminaliteit

Bart de Koning schrijft over de prestaties van de Nederlandse politie.