De Correspondenten

Elke correspondent heeft een eigen interessegebied en specialisme. Volg je favoriete correspondent door op het plusje te klikken. Je ziet dan al hun grote stukken en tussentijdse updates verschijnen op je persoonlijke voorpagina.

Maite Vermeulen

Maite Vermeulen

Correspondent Migratie

Maite Vermeulen schrijft over de mooie en minder mooie kanten van Afrika, over internationale politiek, conflicten wereldwijd en over (de toekomst van) ontwikkelingssamenwerking. Ze is momenteel gevestigd in Lagos, Nigeria.

Michiel de Hoog

Michiel de Hoog

Correspondent Sport

Michiel de Hoog schrijft over de wetenschap, economie en statistiek van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal.

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk

Correspondent Slecht nieuws

Het is alsof we het verleerd zijn: zonder ruzie een gesprek voeren over onze politieke verschillen. Dat wil Joris Luyendijk hier dus gaan doen.

Lex Bohlmeijer

Lex Bohlmeijer

Correspondent Goede gesprekken

Lex Bohlmeijer gaat in gesprek met inspirerende mensen die een bijzonder verhaal hebben dat je zelden hoort. Hij publiceert zijn interviews als podcasts. Een tuin voor de oren.

Thalia Verkade

Thalia Verkade

Correspondent Mobiliteit & Stadsleven

Thalia Verkade schrijft over mobiliteit en ruimte.

Jelmer Mommers

Jelmer Mommers

Correspondent Klimaat & Energie

Jelmer Mommers schrijft over klimaat, duurzaamheid en energie. Hij wil inspirerende verhalen vertellen om de overgang naar duurzaamheid te versnellen.

Dimitri Tokmetzis

Dimitri Tokmetzis

Correspondent Extremisme

Dimitri Tokmetzis legt zich toe op datajournalistiek en de controle van de macht via de Wet openbaarheid van bestuur. Trefwoorden: privacy, geldstromen, netwerkanalyses.

Sanne Blauw

Sanne Blauw

Correspondent Ontcijferen

Wat weten we eigenlijk als we meten? Sanne Blauw gaat op zoek naar het antwoord in haar artikelen over cijfers, meetfetisjisme en geluk.

Ruben Mersch

Ruben Mersch

Correspondent Big Pharma

Ruben Mersch (1976) is een Vlaamse filosoof, bioloog en schrijver van non-fictie. Zijn laatste boek gaat over van mening verschillen.

Lennart Hofman

Lennart Hofman

Correspondent Verborgen oorlogen

Lennart Hofman is oorlogscorrespondent en reist, veelal met fotograaf Andreas Stahl, naar bekende en minder bekende brandhaarden in de wereld.

Vera Mulder

Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Vera Mulder schrijft over mensen aan de rafelranden van de maatschappij, waar vaak over, maar bijna nooit mee gepraat wordt.

Rob Wijnberg

Rob Wijnberg

Oprichter

Rob Wijnberg is oprichter van De Correspondent en schrijft graag over media, politiek en de filosofische wortels van onze opvattingen.

Emy Demkes

Emy Demkes

Correspondent Kleding

Emy Demkes schrijft over de achtergronden van onze kleding. Van de arbeidsomstandigheden in textielfabrieken tot de voetafdruk van een spijkerbroek.

Rutger Bregman

Rutger Bregman

Correspondent Vooruitgang

Rutger Bregman schrijft over economie, politiek en vooruitgang. Als historicus belicht hij de actualiteit vanuit een historisch perspectief.

Jesse Frederik

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis, dode ideeën van levende economen en levende ideeën van dode economen.

Tamar Stelling

Tamar Stelling

Correspondent Niet-mens

Wetenschapsjournaliste Tamar Stelling duikt voor ons in de wondere wereld van de niet-mens.

Henk Blanken

Henk Blanken

Correspondent Dood en Aftakeling

Henk Blanken schreef lang voor de Volkskrant en was adjunct-hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Voor De Correspondent schrijft hij over aftakeling en de dood.

Arjen van Veelen

Arjen van Veelen

Correspondent Groot Rotterdam

Arjen van Veelen observeert en fotografeert de wereld vanuit zijn woonplaats Rotterdam.

Marc Chavannes

Marc Chavannes

Correspondent Politiek

Marc Chavannes legt de beloften van politici naast de werkelijkheid. Daarbij kan het gaan over gemeentes en andere overheden, maar ook over bedrijven en andere vormen van menselijke samenwerking.

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra

Correspondent Ruimtevaart

Sinds ze zich kan herinneren is Marjolijn van Heemstra gefascineerd door de ruimte en ruimtevaart. Voor De Correspondent en haar theatervoorstelling Stadsastronaut onderzoekt ze hoe we hier op aarde kunnen leven met de blik van een ruimtevaarder.

Maurits Martijn

Maurits Martijn

Correspondent Data

Maurits Martijn schrijft over data, technologie en privacy.

Clarice Gargard

Clarice Gargard

Correspondent Verzet

Journalist en Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard schrijft over verzet.

Nina Polak

Nina Polak

Correspondent Modern Leven

Nina Polak bespreekt en analyseert cultuur in allerlei vormen.

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen

Correspondent Nederland onder het systeemplafond

Marcel van Roosmalen schrijft over Nederland onder het systeemplafond. Het Nederland dat overal is, maar zelden de aandacht krijgt die het verdient.

Tomas Vanheste

Tomas Vanheste

Correspondent Europa tussen macht en verbeelding

Tomas Vanheste schrijft over de macht en belangenverstrengeling in de Europese Unie en zoekt naar nieuwe ideeën voor een beter Europa.

Reinier Tromp

Reinier Tromp

Datajournalist

Reinier Tromp (1989) is junior datajournalist bij de dataredactie van De Correspondent.

Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger

Correspondent Vaccinaties

In het vaccinatiedebat is weinig ruimte voor kennis en verdieping. Rosanne Hertzberger schrijft voor De Correspondent over onbelichte aspecten in de discussie – over geschiedenis, cultuur en wetenschap.

Romanee Rodriguez

Romanee Rodriguez

Radiomaker

In samenwerking met verschillende correspondenten bedenkt en maakt ervaren radiomaakster Romanee Rodriguez audiodocumentaires, -interviews en -reportages die als podcasts te beluisteren zijn.

Lynn Berger

Lynn Berger

Correspondent Cultuur en Clichés

Lynn Berger verdiept zich in de sleutelwoorden van deze tijd en schrijft geregeld over technologie, cultuur en literatuur.

Bregje Hofstede

Bregje Hofstede

Correspondent Nieuw Feminisme

Bregje Hofstede is geïnteresseerd in feministische idealen en de uitwerking ervan in het dagelijks leven.

Jacco Prantl

Jacco Prantl

Audioredacteur

Jacco Prantl studeerde wijsbegeerte en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds jaar en dag gefascineerd door geluid. Eerder verzorgde hij producties en muziek voor televisie, musea en film.

Micha Wertheim

Micha Wertheim

Correspondent Satire

Micha Wertheim is geïnteresseerd in het spanningsveld tussen politiek en kunst. Hij zoekt uit hoe de kunst een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Lise Straatsma

Lise Straatsma

Beeldredacteur

Lise Straatsma studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst. Ze cureerde een fotofestival, produceert een avond over fotoboeken en is beeldredacteur bij De Correspondent.

Yara van der Velden

Yara van der Velden

Beeldredacteur

Yara van der Velden studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst, waarna ze bij NRC Next werkte als beeldredacteur. Nu geeft ze leiding aan het creatieve team van De Correspondent.

Isabelle van Hemert

Isabelle van Hemert

Beeldredacteur

Isabelle van Hemert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkte als beeldredacteur bij hard//hoofd, nu doet ze dat bij De Correspondent.

Maaike Goslinga

Maaike Goslinga

Redactiechef

Maaike Goslinga houdt zich als redactiechef bezig met het aansturen van de redactie en het scouten van nieuwe correspondenten – in binnen- en buitenland. Als correspondent schrijft ze over veiligheid, data en privacy.

Johannes Visser

Johannes Visser

Correspondent Onderwijs

Johannes Visser is leraar Nederlands in het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo). Hij schrijft over hoe ons onderwijs in elkaar zit en hoe het in elkaar zou kunnen zitten.

Dick Wittenberg

Dick Wittenberg

Correspondent Wereldverbeteraars

Dick Wittenberg schrijft onder meer over armoede, honger, ongelijkheid, muren en wereldverbeteraars.

Heiba Targhi Bakkali

Heiba Targhi Bakkali

Correspondent Oud worden

Heiba Targhi Bakkali doet voor De Correspondent onderzoek naar oud worden. Hoe ziet de oude dag van alle twintigers en dertigers van nu er straks uit?

David Van Reybrouck

David Van Reybrouck

Correspondent Lof

David Van Reybrouck schrijft af en toe een ode aan iets, iemand of ergens. Omdat journalistiek naast kritisch ook lyrisch moet durven zijn.