Archief

Lees hier verhalen terug van correspondenten die vroeger voor De Correspondent schreven.

Marilse Eerkens

Correspondent Kinderomgang

Marilse Eerkens schrijft over de manier waarop we met kinderen omgaan in Nederland en geeft voorbeelden van interessante initiatieven die de ontwikkeling van kinderen ten goede komen.

Rufus Kain

Correspondent Muziekindustrie

Rufus Kain schrijft over geld en macht in de muziek. Geen album- en concertrecensies, maar problemen, oplossingen en lessen die we van de muziekindustrie kunnen leren.

Arnon Grunberg

Schrijver

Arnon Grunberg is verkenner van de infantiele en minder infantiele driften en verlangens van mensen. Staat open voor vrijwel alle overlevingsstrategieën.

Sarah Kendzior

Journalist en antropoloog

Sarah Kendzior is een Amerikaanse journalist en antropoloog die in St. Louis, Missouri woont. Voor De Correspondent gaat zij vanuit het Midden-Westen verslag doen.

Lucien Hordijk

Journalist, gespecialiseerd in medicijnen

Lucien Hordijk verdiepte zich voor De Correspondent in de wereld van de medicatie en het daarin onvermijdelijke belangenconflict tussen ongenadig veel geld verdienen en mensen gezond maken.

Thijs Roes

Journalist

Thijs Roes is wetenschapsjournalist, filmmaker en Amerikadeskundige en ging voor De Correspondent op zoek naar het drugsbeleid van de toekomst.

Ewald Engelen

Financieel geograaf

Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam en brengt hier schaduwelites in kaart en debunkt financiële en bestuurlijke mythes.

Monique Samuel

Publicist

Monique Samuel neemt je het komende jaar mee op reis door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, op zoek naar bijzondere verhalen achter de Arabische revoluties.

Jelle Brandt Corstius

Journalist & documentairemaker

Jelle Brandt Corstius gaat op zoek naar het Nederland van de toekomst. Twaalf maanden, twaalf provincies, twaalf thema's. Welke initiatieven zullen ons leven blijvend veranderen?