Anne de Blok

Journalist

Publicaties
Biografie

Als je het woord belastingparadijs hoort, denk je aan een onschuldig eiland, met volop zon. De werkelijkheid is een stuk grimmiger en - als je met Anne het geld volgt - interessanter.

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Een speciaal beschilderde container wordt vanuit Rotterdam verscheept richting Azië ter viering van het Europese record dat Rotterdam vestigde met het overslaan van 10 miljoen containers. Foto: Ries van Wendel de Joode/Hollandse Hoogte
Hoe Nederland Thaise en Indonesische ondernemers lesgeeft in belastingontwijken
Nederlandse belastingadviseurs leggen Thaise en Indonesische ondernemers uit hoe ze Nederland als doorvoerhaven kunnen gebruiken voor belastingontwijkende geldstromen. Dat blijkt uit presentaties die zijn gehouden op Nederlandse ambassades aldaar. Sommige adviezen staan zelfs haaks op het beleid van de regering, ontdekten wij.
Leestijd 5 - 6 minuten
110 × gedeeld
Anne de Blok
Hoe rijk Oekraïne de belasting ontwijkt in paradijselijk Nederland
De Nederlandse ambassade in Kiev brengt belastingconcurrentie in de praktijk: al twee jaar op rij instrueert ze vermogende Oekraïners op seminars hoe zij hun geld van Cyprus naar Nederland kunnen verschepen. Ironisch genoeg overweegt Nederland, nu het conflict in Oekraïne oploopt, de rekeningen van de oligarchen nu te blokkeren. Een update.
Leestijd 5 - 6 minuten
172 × gedeeld
Anne de Blok