Ernst-Jan Pfauth

Uitgever van De Correspondent

Missie

Ik wil onderzoeken hoe we gelukkig en gezond kunnen zijn in de prestatiemaatschappij. Welke daden van verzet kunnen we plegen?

Nu

Binnenkort vertrek ik naar de VS om ambassadeurs voor The Correspondent te zoeken.

Publicaties
Biografie

Ontvang mijn persoonlijke mail

Op onregelmatige basis bespreek ik zelfhulpboeken en deel ik de belangrijkste lessen. Wil je een seintje ontvangen als er een nieuwe aflevering verschijnt? Meld je dan aan!

Zo hebben we in 2016 jullie ledengeld geïnvesteerd
Deze week bestaat De Correspondent vier jaar. Zonder jullie ledengeld kunnen we geen dagelijks medicijn tegen de waan van de dag maken. In dit verslag lees je wat jullie bijdrage mogelijk heeft gemaakt.
Leestijd 5 - 6 minuten
Ernst-Jan Pfauth Jiefan Hsu
Tevreden zijn met wat je nú hebt? Zo houd je een dankboek bij
Gelukkige mensen zijn dankbare mensen, blijkt uit talloze studies. Daarom is het belangrijk om actief dankbaar te zijn. Dat maakt je tevredener, empathischer en optimistischer.
Leestijd 6 - 8 minuten
Ernst-Jan Pfauth
Design door Martijn van Dam, Momkai

Hoe oefenen in dankbaarheid ons gezonder, gelukkiger én socialer kan maken

Als je altijd streeft naar meer en beter, vergeet je dankbaar te zijn voor wat je al hebt. En dat terwijl onderzoek aantoont dat geluk juist sterk samenhangt met dankbaarheid. Daarom heb ik het Dankboek geschreven: een pleidooi voor dankbaarheid.
Leestijd 11 - 15 minuten
Ernst-Jan Pfauth
Illustratie: Dion Soethoudt (voor De Correspondent)

Waarom de hele wereld erop vooruitgaat als jij decennia eerder met pensioen gaat

Personal finance is een populair zelfhulpgenre. Ik besloot me erin te verdiepen en raakte in de ban van een Canadese blogger die laat zien waarom we allemaal naar een vroeg pensioen zouden moeten streven.
Leestijd 7 - 9 minuten
Ernst-Jan Pfauth