Dimitri Tokmetzis

Correspondent Veiligheidsindustrie

Avatar Dimitri Tokmetzis

Nu

Ik werk aan een diepgravende serie artikelen over de Nederlandse en Europese veiligheidsindustrie.

Illustraties: Nozzman (voor De Correspondent)

Update

39

Zes inzichten voor wie wil begrijpen waar bijna ieder apparaat in de wereld op draait

Het nieuws deed nogal wat techneuten de wenkbrauwen fronsen. Microsoft trad vorige week toe tot de Linux Foundation. Maar de keuze is niet zo gek. De hele wereld draait op het besturingssysteem Linux, van je smartphone tot 498 van de 500 snelste supercomputers. Daarom zette ik zes dingen die je over dit revolutionaire besturingssysteem moet weten op een rij.

Leestijd 8 - 10 minuten
Illustratie: Rául Soria (voor De Correspondent)

Analyse

38

Hoe tiranproof zijn de Verenigde Staten?

De grote angst onder surveillance-experts en privacy-activisten: dat er iemand aan de macht komt in de VS met onfrisse ideeën over democratie en mensenrechten. En zo de macht krijgt over het geavanceerdste surveillancesysteem aller tijden. Relevanter dan ooit: stel dat Donald Trump kwaad in de zin heeft, wat kán hij dan?

Leestijd 7 - 9 minuten
In Toronto wordt de straat Queen Elizabeth Way nauwlettend in de gaten gehouden, 26 april 1976. Foto: Pat Brennan / Toronto Star via Getty Images

Update

9

Zo ontrafelen wij de Europese veiligheidsindustrie met journalisten uit negen landen

Europa wil een veiligheidsunie om zijn burgers te beschermen. Maar wie in Europa bepaalt wat ‘veiligheid’ is? En worden we echt veiliger van al die maatregelen en nieuwe technologieën? Sinds maart proberen wij met journalisten uit negen landen antwoord op deze en andere vragen te vinden. Zo staat dat onderzoek ervoor.

Leestijd 4 minuten

correspondent logo