Vera Mulder

Correspondent Vooroordelen

Avatar Vera Mulder

Missie

Rellen tegen journalistieke conventies die bepalen welke mensen wel of niet een podium verdienen.

Nu

Ontmoet ik mensen die ik niet ken.

Illustratie: Cléa Dieudonné

Portret

14

Iemand die ik niet ken: Een man alleen

Al drie jaar schrijf ik om de week over een ontmoeting met iemand die ik niet ken. Een ontmoeting die de betovering verbrak, of het ongrijpbare verklaarde. De komende tijd ga ik me richten op andere projecten, dus dit is voorlopig de laatste. Vandaag: de vliegenplaag die me leidde naar de buurman die ik nooit eerder gezien had.

Leestijd 5 - 6 minuten
Foto: Chicago History Museum / Getty Images

Aanbeveling

5

Als je je ouders alle leed kon besparen, zou je dat dan doen?

Sommige schrijvers kunnen met een minimaal aantal woorden een verhaal zodanig vormgeven dat je het bijna kunt aanraken. Daarom raad ik drie boeken aan die prachtig zijn door wat er níet in staat. Vandaag mijn laatste tip: Doris Lessing, die haar ouders in Alfred en Emily het leven gaf dat ze zonder hun oorlogstrauma hadden kunnen leiden.

Leestijd 5 - 6 minuten
Foto: Chicago History Museum / Getty Images

Aanbeveling

11

Hoe je oma ervoor kan zorgen dat je jezelf beter leert kennen (zelfs als ze er niet meer is)

Sommige schrijvers kunnen met een minimaal aantal woorden een verhaal zodanig vormgeven dat je het bijna kunt aanraken. Daarom raad ik - net op tijd voor de zomervakantie - boeken aan die prachtig zijn door wat er níet in staat. Vandaag mijn tweede leestip: Fansi’s stilte van Tessa Leuwsha, die op zoek ging naar de geschiedenis van haar Surinaamse oma.

Leestijd 5 - 6 minuten

correspondent logo