Lieve ouders, broers, zussen, nichtjes, neefjes en aanhang,

Zoals jullie weten komt het kerstdiner er weer aan. Ik heb er heel veel zin in! Na het doorbladeren van de Allerhande weet ik al welk voorgerecht ik ga maken (

Even een berichtje over mijn jongste, Zoals jullie weten is het een heel creatieve jongen (hij heeft een boek geschreven! Maar een echt boek, met een verhaal!). Daarnaast is hij heel gevoelig. En Thierry heeft een theorie bedacht, waarvan het misschien handig is als jullie ervan op de hoogte zijn.

Thierry denkt dat als vrouwen ‘nee’ zeggen, ze eigenlijk ‘ja’ bedoelen. Waar de jongen het allemaal vandaan haalt weet ik ook niet, maar omdat het zo’n gevoelige jongen is leek het zijn vader en mij beter om hem in deze theorie te bevestigen.

Daarom mijn vraag aan alle vrouwelijke Baudetjes: zeg deze kerst ‘nee’ als je ‘ja’ bedoelt. Dus als Thierry vraagt of je nog meer kip tonato wil, antwoord dan ‘nee.’ Dan schept hij nog eens voor je op.

Soms zegt hij ook opeens ‘Schatje, ga je nog mee iets drinken?’ nadat je nee hebt gezegd. Dat moet je maar gewoon negeren.

Zijn vader en ik doen dit nu al enkele weken. Het is even wennen, maar daarna is er goed mee te leven. En het is zo fijn om te zien wat het doet met zijn zelfvertrouwen. Hij wordt er zelfs een beetje macho van!

Ik vertrouw erop dat jullie niet aan Thierry laten weten dat ik dit mailtje heb gestuurd. Hij is al zo onzeker.

(Overigens is het niet zo dat ‘ja’ nu ‘nee’ betekent. ‘Ja’ is nog steeds ‘ja.’ Hier hebben we nog geen oplossing voor.)