Lief dagboek,

Vandaag gingen Wij naar Saoedi-Arabië om bij de begrafenis van Koning Abdullah te zijn, behalve dat Wij niet bij de begrafenis van Koning Abdullah mochten zijn omdat er alleen moslims bij de begrafenis van koning Abdullah mochten zijn en die begrafenis gisteren al gebeurd was. Maar Wij moesten toch aanwezig zijn zei Mark R. en toen Wij aangaven dat Wij niet wilden stuurde hij Bert Koenders mee om Ons een beetje in de gaten te houden wat belachelijk is want hoe lang is die Koenders nou helemaal minister?!!!!

Mama zei dat Wij Ons niet zo aan moesten stellen en dat zij het altijd naar haar zin heeft gehad in Saoedi-Arabië, maar ik denk niet dat zij weet hoe veel mensen er onthoofd worden in Saoedi-Arabië wat ongeloofwaardig klinkt maar wat Wij zelf hebben gelezen op het nieuws: ze onthoofden mensen daar. Wij zeiden nog tegen Mark R. van ‘maar hoe kan je de onthoofdingen van IS nou barbaars noemen en de onthoofdingen van Saoedi-Arabië niet? En belangrijker: hoe weet je dat Wij niet onthoofd worden?’

Daar had hij geen antwoord op, maar hij zei: ga toch maar. Ja hallo! Zo zijn Wij niet getrouwd.

De vlucht was gezellig, Wij keken in het vliegtuig de film Let’s Be Cops die gaat over twee mannen die doen alsof ze politieagenten waren en Wij vonden het hilarisch!!

Het was heel zanderig en heel warm in Saoedi-Arabië en toen Wij aan die lul van een Koenders vroegen of Wij ook een hoofddoek moesten dragen of zo’n theedoek lachte Koenders Ons uit, waar Wij een beetje verdrietig van werden.

We gingen toen met een grote SUV naar Riyad wat vet was omdat grote auto’s altijd vet zijn, maar helemaal gerust waren Wij er toch niet op. Op de vlaggen en de wapenschilden van Saoedi-Arabië stonden allemaal kromzwaarden afgebeeld wat Ons herinnerde dat we misschien onthoofd gingen worden, ook omdat iemand Ons vertelde dat het Christendom verboden is in Saoedi-Arabië.

De rouwplechtigheid was in een heel vet paleis en tevens was het leuk om Barry O. weer te zien en Filip en Hollande en die stomme robot van Engeland Cameron. Wij deden robotgeluidjes na toen Cameron voorbij liep en Barry moest giechelen!!

Wij vroegen ons af waarom er geen vrouwen de catering deden want Wij vinden het altijd leuk als er vrouwen in de catering zijn om mee te praten (Wij worden al die politieke mannen soms moe) maar Barry zei dat vrouwen in Saoedi-Arabië niet eens een bankrekening mochten openen en toen zeiden Wij ja maar je hebt geen bankrekening nodig om catering te doen en daar had hij niet van terug. En vrouwen mogen ook niet autorijden!!

Wij spraken heel even de nieuwe koning Salman bin Abdul Aziz. Wij maakten een grapje over dezelfde naam hebben als Salman Rushdie maar Salman snapte de grap niet en even waren Wij bang onthoofd te worden. Toen was de uitvaart voorbij.

Op de terugreis konden Wij niet slapen en dachten Wij aan alle olie die wij krijgen en alle wapens die wij verkopen aan Saoedi-Arabië. Wij droomden dat Wij stokslagen kregen en werden met een schok wakker. Toen zetten Wij de film Mr. Bean’s Holiday aan. Die gaat over een grappige man die allemaal leuke dingen meemaakt op vakantie. Hij was grappig en ook een beetje verdrietig, maar Wij weten niet precies waarom.