Rutte gelooft in elfjes

Premier Rutte gelooft in elfjes. Dat zegt hij vandaag in een openhartig interview in Volkskrant Magazine.

 

Alexander Klöpping

LOL RT @NOS Rutte: ‘ik sluit bestaan elfjes niet uit’

 

Minister-President

Statement: Mark Rutte heeft nooit in elfjes geloofd. Interview uit context getrokken. Zie persbericht http://shrt.nr/3fd25f

 

Mark Rutte ‘gelooft in elfjes’ en het internet ging in meltdown

Het was ongetwijfeld het bijzonderste nieuws van de dag: Mark Rutte zou in elfjes geloven. En zoals dat gaat, sloegen mensen op Twitter en Facebook al snel aan het knutselen. Wij zetten de leukste reacties voor u op een rijtje.

 

Laurens Verhagen

Bizar: het nieuws dat Rutte in elfjes gelooft is in drie uur tijd het meest gelezen bericht op VK.nl allertijden geworden.

 

2 uur geleden door Spuit Elfjes

ik wil niet veel zeggen maar dit verklaardt waarom de economie totaal naar de klote is,, rutte wacht op sterrenstof om t goed te maken!!!

 

ARTS: ‘ER IS IETS ERNSTIG MIS MET RUTTE’ 

Als Mark Rutte echt in elfjes gelooft kan er iets flink mis met hem zijn. Dat zegt neuropsycholoog Jan Kortvink vandaag in een exclusief interview in De Telegraaf.

 

De Speld
ELFJES GELOVEN NIET IN MARK RUTTE
Het vertrouwen in Mark Rutte onder elfjes heeft deze week een dieptepunt bereikt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Maurice de Hond.

7 personen vinden dit leuk.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

 

Ork Rutte gelooft in elf

Kijk nou. Eeuwige bachelor en eindbaas van ons prachtland Rutte gelooft in Tinkerbell. U weet wel, dat geile elfje van Peter Pan. Tenminste, dat beweert de Goed Volk-libelle. Bij de RVD draaien propagandasnorren inmiddels overuren om de boel te ontkennen, maar met die mislukte poging tot damage control maken ze het alleen maar erger.

 

‘Ik geloof absoluut niet in elfjes’

OPINIE Dat hij in elfjes gelooft is een ‘bizar misverstand’, schrijft Mark Rutte.

 

LEVEN

De waanbeelden van Mark Rutte zijn geen grap

Laten we stoppen met het belachelijk maken van de vreemde uitspraak van de premier en serieus nadenken over de consequenties voor ons land.

 

Suzanna L

Hahaha, perfecte LuckyTV net #rutte #elfjes

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
 

Het is natuurlijk ook heel grappig, de uitspraak van onze premier dat elfjes bestaan. Maar wat is bestaan eigenlijk? Bestaat Sinterklaas bijvoorbeeld? Iedereen kent ‘m, iedereen weet hoe hij eruit ziet. Hij speelt een heel reële rol in ons leven. Waarom zou hij dan niet bestaan? En als we het er dan toch over hebben: op welke manier bestaat ‘liefde’ eigenlijk?

 

Bol.Com

Koop nu de leukste films met #elfjes erin! bol.co/fg1fhu6

 

Jeroen Pauw

Vanavond in #PenW: Mark Rutte die ècht ècht ècht niet in elfjes gelooft.

 

Wie van ons zou er lacherig hebben gereageerd wanneer bleek dat Rutte moslim was? Of christen? Waarom gieren we niet van het lachen om zijn onaantastbare, irrationele geloof in de vrije markt?

De elfjes doen er niet toe, zo simpel is het. De heftigheid waarmee wij ons vastgrijpen in de elfjesdiscussie heeft iets dwangmatigs. Het is alsof we geforceerd op zoek zijn gegaan naar afleiding van de daadwerkelijke kwesties.

Het vergt tijd en moeite om je uit te spreken over iemand op basis van zijn argumenten. Het is veel simpeler en daarnaast ook bevredigender om iemand af te schrijven op basis van zijn geloof. ‘Gelukkig, hoeven we hem niet serieus te nemen.’  

Het echte schandaal in deze kwestie is niet dat Rutte in elfjes gelooft. Het echte schandaal is hoe wij ermee omgaan.

Bas Heijne (1960) is schrijver, vertaler en essayist. Hij is sinds 1992 redacteur van NRC Handelsblad en sinds 2001 columnist.

 

Waarom ik schreef dat Mark Rutte in elfjes gelooft

OPINIE Lars Veskes publiceerde vorige week in Volkskrant Magazine het inmiddels beruchte interview met premier Mark Rutte. Rutte zei daarin, volgens Veskes, dat hij in elfjes geloofde. Gisteren ontkende Mark Rutte dit aan tafel bij Pauw en Witteman. Het gaat allemaal om context, betoogt Veskes.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte
 

 

Rikkie Stickie

De volgende die iets tweet over #elfjes krijgt een block

Voetnoot

Mark Rutte gelooft in elfjes. Toen ik jong was las ik In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien. Een vriend van mij zei ooit: om iets te begrijpen moet je er in geloven. 

Ik voel me verwant met Mark Rutte. Niet in de laatste plaats omdat we allebei een bril dragen.

Gerard Joling opent vakantiepark bij Nijmegen

 

Alexander Klöpping

LOL RT @NOS Gerard Joling opent vakantiepark onder Arnhem