Beste,

Fijn nieuws: het waarin ik de totale CO2-uitstoot van een elektrische auto vergelijk met die van een benzine-auto, wordt vertaald naar het Engels. Dat is handig, want op het web doet momenteel een de ronde over de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij de productie van een autobatterij: daarvoor zou je ruim acht jaar op benzine kunnen rijden. Zou een Zweedse studie hebben aangetoond.

Not.

In een gisteren gepubliceerde leg ik uit wat er wél in de studie staat en hoe het cijfer in de media belandde, en waarom een elektrische auto het klimaat juist spaart in vergelijking met een benzineauto. Dit in tegenstelling tot wat nu door sommige media (ook in Nederland) wordt beweerd.

Eventuele reacties over dit onderwerp heel graag (kijk vooral eerst ook even bij de uitgelichte bijdragen bovenin).

Verder geen grote stukken: achter de schermen ben ik - in samenwerking met de Fietsersbond - druk bezig met de voorbereiding van een journalistiek project over fietssnelwegen. Want: als we hard kunnen rijden op de fiets, en als de CO2-uitstoot zo snel mogelijk naar beneden moet, waarom hebben we dan niet meer fietswegen waarover je echt hard kan rijden, zowel binnen de stad als tussen steden en dorpen? Binnenkort meer daarover!

Jullie input over jullie input

Onder reageerden jullie met zeer inspirerende suggesties op de vraag hoe wij met behulp van beter ontwerp de expertise, vragen en kritiek van lezers op een efficiëntere manier binnen kunnen laten komen. Veel dank daarvoor!

De mensen die daadwerkelijk met het ontwerpen aan de slag gaan, komen er later op terug - voor nu blijven ideeën erover heel welkom Collega inventariseert alle suggesties.

Een geslaagd experiment wat mij betreft; blijf als het kan vooral online reageren. (Voelt dat om wat voor reden dan ook niet oké, dan kan je me uiteraard of

Lees- en kijktips van elders

Bedankt voor je tijd! Leon, Rutger, Lucas en Riffy, dank voor de tips!

Wil je mijn werk volgen of helpen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, dan hou ik je per mail op de hoogte van de stukken die ik schrijf en de vragen die ik heb. Abonneer je hier