Beste,

Na vier maanden ga ik weer schrijven voor De Correspondent. Over hoe we van A naar B komen, en die plekken inspirerend houden. De focus zal de komende tijd liggen op de stad. Ik doop mijzelf daarom om tot correspondent Mobiliteit & Stadsleven.

Wie me wil volgen of helpen, hou ik graag weer op de hoogte via deze nieuwsbrief (aanmelden kan onderin). Ik mik op een update per één of twee weken.

Het betere stadsleven (Rotterdam): ik heb een flexwerkplek gevonden naast mijn supermarkt, in het woonzorgcomplex waar ook mijn kinderen naar de opvang gaan. Met karpervijver. 
Het betere stadsleven (Rotterdam): ik heb een flexwerkplek gevonden naast mijn supermarkt, in het woonzorgcomplex waar ook mijn kinderen naar de opvang gaan. Met karpervijver. 

Inspirerende boeken, films, series, TED-talks en podcasts over mobiliteit

Over mobiliteit en stadsleven worden de prachtigste verhalen gemaakt, waarvan ik er tijdens mijn verlof een paar las en zag.

Het lijkt me leuk om te delen wat ik ontdek. Met korte aantekeningen over welke ideeën ik eruit haalde.

Door te delen wat ik leer kennen, krijgen jullie meer zicht op mijn (inspiratie)bronnen. En ontstaat er een plekje om literatuur, film en meer uit te wisselen. Waardoor ik hopelijk ook weer nieuwe titels ontdek.

Ik begin dit als experiment, kijken of het werkt.

Mobiliteit & stadsleven: wat ik lees, kijk en kan aanbevelen Over mobiliteit en stadsleven worden geweldige boeken, series en documentaires gemaakt. Op dit lijstje houd ik bij wat ik las en keek. Tips zeer welkom onderaan. Tips heel welkom onder het stuk

Van de maker van The Wire en The Deuce: een juweeltje over stadsplanning

Tijdens mijn verlof verdiepte ik me ook in de maker van wat ik en Barack Obama de mooiste tv-serie ooit gemaakt vinden: The Wire.

(Obama, als president, tegen maker David Simon: ‘Ik vind het niet alleen een van de beste televisieshows, maar een van de beste kunstwerken van de afgelopen paar decennia.’)

Ik stuitte op een veel minder bekende miniserie, Show Me a Hero uit 2015. Ook echt de moeite - ik schreef een aanbeveling.

Van de maker van The Wire en The Deuce: een juweeltje over - jawel - stadsplanning Op zoek naar ander werk van de regisseur van de series The Wire en The Deuce, stuitte ik op een prachtige, minder bekende minireeks: Show Me a Hero. Hoe je een spannend verhaal vertelt over stadsplanning. Lees mijn aanbeveling hier

Leuk om weer terug te zijn. Veel groeten, Thalia

Wil je mijn werk volgen of helpen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief, dan hou ik je per mail op de hoogte van de stukken die ik schrijf en de vragen die ik heb. Abonneer je hier