Beste,

Deze maand bestaat De Correspondent vijf jaar! Voor ons jubileum hebben we een boek gemaakt: Dit was het nieuws niet. Daarin willen we laten zien wat onze journalistiek inhoudt.

We dragen het op aan alle voormalige, huidige én toekomstige leden en doen het graag cadeau aan iedereen die onze journalistiek mogelijk heeft gemaakt.

Aan jullie dus.

Want zonder betrokken leden is onze journalistiek, en de boeken die daaruit voortkomen, niet mogelijk. Daar willen we jullie met dit boek dus van harte voor bedanken.

In dit boek staan 21 onmisbare verhalen van onze vaste schrijvers die het journaal niet haalden, maar wél dieper inzicht geven in hoe de wereld werkt. Zo was de titel snel gevonden.

Nooit eerder werkten we aan zo’n grote gezamenlijke productie. Een Gesamtkunstwerk, en misschien wel het mooiste project waaraan ik als uitgever heb meegewerkt.

Ben of ken jij ook iemand die ons gesteund heeft?

Iedereen die nu lid is, ontvangt het e-book automatisch. Maar we willen ook iedereen bedanken die ons in het verleden heeft gesteund als lid. Van de crowdfunding tot ons vijfjarig jubileum: we zoeken iedereen die onze journalistiek mogelijk heeft gemaakt. Wat we echter niet willen: ongevraagd oud-leden mailen. Dat past niet bij onze privacyprincipes.

Daarom een oproep: ben jij iemand die ons ooit gesteund heeft als lid? Laat dan op je mailadres achter, dan sturen we je op 25 september het e-book toe. En ken jij iemand die ons mede mogelijk heeft gemaakt? Stuur dan deze link door!

En geef het e-book vooral cadeau aan anderen!

Onze e-books zijn niet beveiligd. Je kunt ze dus weggeven. Doe dat gerust. We geloven dat het verspreiden van onze verhalen onze beweging voor advertentievrije journalistiek groter maakt.

Dat zien we al bij onze artikelen: leden kunnen al onze stukken zonder beperkingen delen met iedereen en niet-leden kunnen ze dan ‘gratis’ lezen. Juist doordat jullie, de mensen die ervoor betalen, ze delen met anderen, verspreidt onze journalistiek zich naar een groter publiek.

Wij geloven dat dit ook voor boeken geldt en hopen daarom dat jullie het e-book zelf ook weer cadeau geven aan andere lezers.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Milou

PS: Voor fans van papier: voor 15 euro ligt er op 25 september ook een fysiek boek in de boekwinkels!

Mijn nieuwsbrief per mail ontvangen? Dat kan! Bijna elke week stuur ik een mailtje waarin ik je op de hoogte houd van mijn zoektocht naar het lezen, schrijven en uitgeven van de toekomst. Schrijf je hier in!