Kaarten

 • Ik ben geen lid van De Correspondent. Kan ik dan wel een kaartje kopen?

  Dat kan zeker. We hebben onze leden wel als eerste laten weten dat we dit festival organiseren. De kaarten zijn al uitverkocht, houd daarom deze festivalpagina in de gaten. We zullen daar op de dag zelf laten weten hoeveel kaarten we voor het feest vanaf 22.00 uur nog beschikbaar kunnen stellen.

 • Ik wil alleen naar het avondfeest. Kan dat ook?

  We hopen op de dag zelf nog een (beperkt ) aantal kaarten beschikbaar te stellen voor het feest met 22tracks. Dat begint om 22.00 uur en zal tot 3.00 uur doorgaan. Houd er wel rekening mee dat we de beschikbaarheid van deze kaarten niet kunnen garanderen.

Programma

 • Waar kan ik het volledige programma vinden?

  Het blokkenschema vind je hier!

  Het programma is zo ingericht dat je per thema alle optredens, toespraken en workshops kunt volgen. Ben je gefascineerd door een bepaald thema? Dan hoef je dus niets te missen!

  Houd er bij het bepalen van je route wel rekening mee dat niet iedere zaal evenveel plekken heeft. In het schema staat per programma-onderdeel hoeveel ruimte er is, zorg dus dat je op tijd bent als je een optreden niet wilt missen.

Faciliteiten

 • Tip: het kan warm worden binnen!

  Felix Meritis gaat binnenkort in de steigers. Dat betekent dat het pand nu nog geen luchtcirculatiesysteem heeft. Het zou daarom best warm kunnen worden binnen. Vandaar een tip in plaats van een vraag: laat je winterse trui thuis! En schep af en toe een luchtje op het dak van het pand. Het is de klim waard want je hebt een prachtig uitzicht over de stad.

 • Is er wifi in het pand?

  Tijdens het festival is er geen wifi. Je kunt gebruik maken van eigen mobiele netwerk om het programma online te bekijken via corr.es/programma. Geen smartphone of liever analoog? Geen probleem! Het blokkenschema hangt ook aan de muur in het trappenhuis.

 • Is er een bewaakte garderobe?

  Er zijn geen kluisjes op het festival, maar er is wel een gratis en bewaakte garderobe op de eerste verdieping.

 • Kan ik eten op het festival?

  De Shaffyzaal is het hart van het Festival der Vooruitgang. Daar kun je de gehele dag (gezonde) happen halen. Vanaf 18.30 uur kun je ook in de Zuilenzaal terecht voor een warme hap. Tijdens het feest, vanaf 22.00 uur, zijn er snacks verkrijgbaar aan de bar.

 • Is het pand toegankelijk voor mindervaliden?

  Er is een lift in het pand aanwezig, deze gaat echter maar tot de derde etage. Dat is iets waar je helaas rekening mee moet houden. Bij twijfel kun je het best even contact met ons opnemen via machteld@decorrespondent.nl.

Bereikbaarheid

 • Hoe is het festival het beste te bereiken?

  We raden je aan om met het openbaar vervoer of de fiets naar Felix Meritis te komen. Vanaf Amsterdam Centraal Station neem je tram 1, 2, 5, 13 of 17. Vanaf halte Raadhuisstraat of Spiegelstraat (beiden bij de Dam) is het dan nog een minuutje of vijf lopen. Mocht je op de fiets komen, dan is er ook aan de overkant van de gracht ruimte om die te parkeren.

  Het adres van Felix Meritis is Keizersgracht 324, 1016 EZ in Amsterdam.

 • Waar kan ik parkeren?

  Felix Meritis heeft geen eigen parkeergelegenheid. Betaalde parkeermogelijkheden zijn er aan de voorkant (Keizersgracht) of achterkant (Prinsengracht) van het pand. Op tien minuten loopafstand bevindt zich Q-park Marnixstraat.

  Het adres van Felix Meritis is Keizersgracht 324, 1016 EZ in Amsterdam

 • Meer weten over de huisregels van Felix Meritis?

  Het festival vindt plaats in het pand Felix Meritis van onze mede-organisator. Daar gelden de algemene bezoekersvoorwaarden zoals vermeld op hun website. Hier kun je deze lezen.

Nog vragen?

Nog vragen?

Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten door organisator Machteld te mailen.