Ulrike Guérot

Ulrike Guérot

Directeur European Democracy Lab

Ulrike Guérot (1964) is de oprichter en directeur van het European Democracy Lab. Daarvoor werkte ze voor verschillende onderzoeksinstituten en denktanks in zowel Frankrijk als Duitsland. Ook onderzocht en doceerde ze Europese Integratie aan verschillende Europese en Amerikaanse universiteiten.

Het European Democracy Lab benadert begrippen als democatie, federalisme, legitimiteit op een constructieve manier, om zo positieve verandering te stimuleren. Want, Europa schudt op zijn grondvesten en de Europese leiders lijken nauwelijks een idee te hebben hoe ze vele crises moeten aanpakken. Op het Festival der Vooruitgang gaan we ze een handje helpen.

Al zijn het nu niet meteen de dagen waarop je Europa met vooruitgang associeert, toch troffen theatermaker Lucas De Man en Tomas Vanheste tijdens hun rondreis door Europa tal van denkers en doeners met spannende ideeën over hoe het anders kan. Een daarvan is politiek denker Ulrike Guérot. Op het festival zal zij haar prikkelende ideeën voor een Europese utopie presenteren.

Na haar toespraak treedt ze met de theatermaker Lucas De Man onder leiding van Tomas Vanheste in debat over het Europa van hun dromen.

Foto 2 en 3: Stephan Röhl

Ulrike Guérot
Ulrike Guérot

Wanneer

  • Om 16:00 uur in de Concertzaal
  • Om 17:00 uur in de Teekenzaal

Thema

  • Europa & Visionairs
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.