Hella Hueck

Hella Hueck

Journalist & Presentatrice

Hella Hueck (1972) is als journaliste en presentratrice werkzaam bij RTL Z en als verslaggever bij RTL Nieuws.

Het economisch debat wordt gedomineerd door grafieken, cijfers en pleidooien voor meer economische groei. Maar die benadering staat ook onder druk: de kritiek op het ?rendementsdenken? begint het economisch debat door te dringen. Het wordt dan ook tijd om fundamentele vragen te stellen: Wat is welvaart? Hoe meten we dat? En hoe ziet wezenlijke vooruitgang eruit in de eenentwintigste eeuw? Wat zijn voorbeelden van bedrijven die welvaart creëren die niet in het bbp worden opgenomen? Op het festival presenteert Hella Hueck samen met Rutger Bregman de talkshow 'Economie in de Steigers', waarin ze samen op zoek gaan naar antwoorden.

Te gast is Hans Stegeman, sinds 2007 werkzaam bij Kennis en Economisch Onderzoek (KEO) van Rabobank, die anders nadenkt over groei en vooruitgang: voorbij het bbp. Ook Coen van de Steeg van We Helpen schuift aan. Wehelpen.nl is een online platform dat aanbieders en ontvangers van zorg bij elkaar brengt, maar dan op vrijwillige basis. Vrijwilligers tellen niet mee in het bbp, een voorbeeld van een deel van de economie dat niet meegerekend wordt in de cijfers.

Hella Hueck
Hella Hueck

Wanneer

  • Om 16:50 uur
  • Concertzaal
  • Aantal plekken: 300

Thema

  • Getallen & Geld
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.