Jesse Frederik
Jesse Frederik

Jesse Frederik

Correspondent Economie

Jesse Frederik (1989) is correspondent Economie bij De Correspondent. Daarvoor schreef hij onder andere voor Follow The Money, nrc.next, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2013 won hij samen met co-auteur Eric Smit de journalistieke prijs de Tegel. In 2015 verscheen zijn eerste boek, het essay van Maand van de Filosofie: Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers (samen met Rutger Bregman).

Jesse Frederik schrijft over financieel onrecht, economische geschiedenis en dode ideeën van levende economen. Economie en statistiek zijn soms te saai of te ingewikkeld om je aan te wagen. Maar - of je nu wilt of niet - centen en cijfers beheersen onze wereld. Je kunt er dus maar beter iets vanaf weten, vindt Jesse Frederik. Daarom geeft hij een zelfsverdigingscursus Economie. Deugt economisch onderzoek? Wat zijn economische wetten eigenlijk? En: wat kunnen we wel en niet weten over de economie? Die vragen gaat Jesse Frederik beantwoorden tijdens een financiële minicursus.

Foto 1, 2 en 3: Bas Losekoot

Jesse Frederik
Jesse Frederik

Wanneer

  • Om 15:30 uur in de Zuilenzaal
  • Om 19:30 uur in de Teekenzaal

Thema

  • Getallen & Geld
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.