Geoffrey Lillemon

Geoffrey Lillemon

Internetkunstenaar

Kunstenaar Geoffrey Lillemon (1981) gebruikt al jaren het internet in zijn kunst. Aan de hand van zijn werk is goed te zien hoe het internet de afgelopen decennia is veranderd. En: hoe dat ons weer veranderde.

Internetkunst is dus een relatief jonge tak van de beeldende kunst. Hoewel kunstenaars al decennialang experimenteren met digitale en genetwerkte kunst, was hun werk voor het grote publiek lange tijd nauwelijks zichtbaar. Maar inmiddels is er een generatie kunstenaars volwassen geworden voor wie het gebruik van internet binnen hun artistieke praktijk volstrekt vanzelfsprekend is.

Geoffrey Lillemon is zo'n kunstenaar, die als scholier al experimenteerde met dromerige browser-based kunstwerken en tegenwoordig net zo makkelijk een olieverfschilderij maakt als kunstwerelden in Virtual Reality, die je alleen via een Oculus Rift kan bekijken. Lillemon werkt samen met popsterren zoals Miley Cyrus, lanceerde onlangs zijn eigen wijn, en kan bevlogen vertellen over de wondere wereld op het snijvlak van kunst en technologische ontwikkelingen.

Foto 1: Sebastian Petrovski
Foto 2: Geoffrey Lillemon

Geoffrey Lillemon
Geoffrey Lillemon

Wanneer

  • Om 16:15 uur
  • Zuilenzaal
  • Aantal plekken: 150

Thema

  • Kunst & Verbeelding
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.