Josephine Bosma

Josephine Bosma

Onderzoeker

Josephine Bosma (1962) is een kunstcritica gespecialiseerd in kunst en nieuwe media. Haar werk is internationaal gepubliceerd in onder andere Mute, Metropolis M en Kunstforum. In 2011 verscheen haar boek Nettitudes over kunst en het Internet. Zij is in 2015 deel van de jury voor de grootste prijs voor internetkunst, de Prix Net Art. Josephine Bosma woont en werkt in Amsterdam.

Onderzoeker Josephine Bosma zal tijdens Artfest een mini-college geven over kunst in de context van het internet. Internetkunst is een relatief jonge tak van de beeldende kunst. Hoewel kunstenaars al decennialang experimenteren met digitale en genetwerkte kunst, was hun werk voor het grote publiek lange tijd nauwelijks zichtbaar. Maar inmiddels is er een generatie kunstenaars volwassen geworden voor wie het gebruik van internet binnen hun artistieke praktijk volstrekt vanzelfsprekend is. Het publiek is in goede handen: Bosma doet al ruim 20 jaar onderzoek naar internetkunst en maakte de opkomst en ontwikkelingen van heel dichtbij mee.

Foto 1: Jasmijn Bosma
Foto 2: Gerlinde de Geus

Josephine Bosma
Josephine Bosma

Wanneer

  • Om 16:15 uur
  • Zuilenzaal
  • Aantal plekken: 150

Thema

  • Kunst & Verbeelding
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.