Johan Fretz

Johan Fretz

Cabaretier

Johan Fretz (1985) is schrijver & theatermaker. Hij verwierf enige bekendheid met een speech op het Malieveld in 2010, die leidde tot het pamflet Hart voor Kunst. In 2012 debuteerde hij met de veelbesproken roman Fretz 2025, over een fictieve gooi naar het premierschap. Als helft van het theaterduo De Gebroeders Harteveld & Fretz tourt hij nu door Nederland en in 2016 verschijnt zijn tweede roman: Kon Hesi Baka, over Suriname, Nederland, gemengd bloed en verzoening.

Ken je de voorspellingen van klimaatwetenschappers, dat ons een catastrofale ramp te wachten staat als de opwarming van de aarde uit de hand loopt? Dat zeespiegelstijging onze steden bedreigt, van New York tot Amsterdam?

Onze ondergang kunnen we ons goed voorstellen. Maar dat leidt zelden tot actie. Waar we moeite mee hebben, is het fantaseren over grimmige toekomsten op een manier die ze helpt voorkomen.

Tijdens ons festival willen we daar iets aan doen. Eigentijdse verhalen van hoop zouden minstens zo krachtig moeten zijn als de verhalen over onze collectieve ondergang. Daarom neemt Johan Fretz je mee op een verbeeldingsreis, een performance die je fantasie prikkelt en die laat zien dat er alternatieven zijn voor de apocalyps.

Foto 1 en 3: Jonas Sacks

Johan Fretz
Johan Fretz

Wanneer

  • Om 14:15, 17:00 en 19:45 uur
  • Koepelzaal
  • Aantal plekken: 80

Thema

  • Klimaat & Energie
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.