Ali B

Ali B

Rapper en cabaretier

Ali Bouali (1981) is een rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker.

Vanaf oktober staat hij met zijn nieuwe show 'Je Suis Ali' in de theaters. Tijdens het Festival der Vooruitgang geeft hij alvast een voorproefje.

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op TV. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken ?want naar jou luisteren ze tenminste.? Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. GeenStijl noemt hem valse Messias, linkse marionet en doortrapte weldoener. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen.

?Je suis Ali?! Wat zou Ali's antwoord zijn? Gaat hij heel hard huilen en om zijn moeder roepen? Gaat hij schuimbekkend tekeer en spreekt hij fatwa's uit? Rapt hij zijn critici helemaal aan gort? Of gaat hij ze met humor te lijf?
In zijn nieuwe theatervoorstelling zien we eindelijk welke kant ?Je suis Ali? kiest!

Foto 1: Merlijn Doomernik
Foto 2: Edwin Janssen / HH
Foto 3: Ronald van den Heerik / HH

Ali B
Ali B

Wanneer

  • Om 17:45 uur
  • Concertzaal
  • Aantal plekken: 300

Thema

  • Media & Beeldvorming
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.