Bits of Freedom

Bits of Freedom

Verdedigt digitale burgerrechten

Bits of Freedom is een invloedrijke digitale burgerrechtenbeweging. Zij komt op voor jouw vrijheid en privacy op internet. Deze grondrechten zijn onmisbaar voor je ontplooiing, technologische innovatie en de rechtsstaat. Maar die vrijheid is niet vanzelfsprekend. Door middel van lobby, campagne en emancipatie werkt Bits of Freedom aan een internet dat open is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft.

Overheid en bedrijven gaan onzorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens, waarmee ze van jou een makkelijk doelwit voor adverteerders en geheime diensten. Op het festival kun je daar tijdens Het Beveilig je Telefoon Feestje iets aan doen!

Een veilige mobiel is een mobiel waarmee je kunt communiceren zonder pottenkijkers. Bellen zonder te worden afgeluisterd, browsen zonder te worden getracked. Doe mee aan deze hands-on workshop en bevrijd je telefoon! Vrijwilligers van Bits of Freedom helpen je op weg aan de hand van de
Internetvrijheid Toolbox: ontwikkeld door een groep gedreven vrijwilligers die zich inzetten voor een toekomst waarin internetvrijheid is gewaarborgd.

Foto 2 en 3: Xander Bouwman

Bits of Freedom
Bits of Freedom

Wanneer

  • Om 19:45 en 21:00 uur
  • Sterrenzaal
  • Aantal plekken: 25

Thema

  • Privacy & Veiligheid
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.