Anne Korff de Gidts

Anne Korff de Gidts

Celliste

Anne Korff de Gidts is een veelzijdige celliste die graag samenwerkt met andere kunstdisciplines. In 2015 treedt zij regelmatig op in België met de familievoorstelling ?Toen mijn Vader een Struik werd?, samen met de bekroonde schrijfster Joke van Leeuwen. Ook speelt Anne regelmatig mee in het internationaal befaamde Cello Octet Amsterdam. Eerder werkte zij samen met o.a. BackBone, Yo! Opera, Orange Tea Theatre Company en De Brug Musicaltheater.

Ken je de voorspellingen van klimaatwetenschappers, dat ons een catastrofale ramp te wachten staat als de opwarming van de aarde uit de hand loopt? Dat zeespiegelstijging onze steden bedreigt, van New York tot Amsterdam?

Onze ondergang kunnen we ons goed voorstellen. Maar dat leidt zelden tot actie. Waar we moeite mee hebben, is het fantaseren over grimmige toekomsten op een manier die ze helpt voorkomen.

Tijdens ons festival willen we daar iets aan doen. Eigentijdse verhalen van hoop zouden minstens zo krachtig moeten zijn als de verhalen over onze collectieve ondergang. Met haar cello én Johan Fretz neemt Anne Korff de Gidts je mee op een verbeeldingsreis. Samen zorgen ze voor een performance die je fantasie prikkelt en die laat zien dat er alternatieven zijn voor de apocalyps.

Foto 1 en 2: Noukka Signe

Anne Korff de Gidts

Wanneer

  • Om 14:15, 17:00 en 19:45 uur
  • Koepelzaal
  • Aantal plekken: 80

Thema

  • Energie & Klimaat
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.