Marjan Minnesma

Marjan Minnesma

Klimaatactivist

Marjan Minnesma (1966) is directeur van de Stichting Urgenda. Ze studeerde bedrijfskunde, filosofie en rechten en werkte achtereenvolgens bij Novem, Greenpeace (campagne directeur), het Instituut voor Milieuvraagstukken aan de VU en was directeur van Drift, het Instituut voor Transities aan de Erasmus Universiteit.

Met haar activistische organisatie Urgenda is Marjan Minnesma medeverantwoordelijk voor de historische klimaatzaak tegen de Nederlandse staat. De staat zou te weinig doen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De rechter oordeelde in het voordeel van Urgenda, en verplichtte de overheid de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent terug te dringen in 2020. Een revolutionaire uitspraak en een wereldwijd unicum.

In haar toespraak 'Het proces: de mensheid versus de Nederlandse staat' zal ze vertellen over de mogelijkheden die we nu al hebben om het roer radicaal om te gooien.

Foto 1: Josje Deekens
Foto 2: Phil Nijhuis / HH
Foto 3: Martijn Beekman / ANP

Marjan Minnesma
Marjan Minnesma

Wanneer

  • Om 18:40 uur
  • Concertzaal
  • Aantal plekken: 300

Thema

  • Klimaat & Energie
Nog vragen?

Nog vragen?

Heb je een vraag over het festival die op deze pagina niet beantwoord is? Kijk dan bij de veelgestelde vragen, waar je bijvoorbeeld meer vindt over de bereikbaarheid en de faciliteiten. Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar organisator Machteld.