Kaart wordt geladen...

De Correspondent is een dagelijks medium dat de waan van de dag wil overstijgen. Dat betekent dat we iedere dag iets nieuws willen bieden en ons daarin niet laten leiden door 'het laatste nieuws'.

De Correspondent publiceert iedere ochtend om 06.30 uur een selectie van haar beste stukken. Daarnaast ontvang je de hele dag door updates van de correspondenten die jij volgt.

De Correspondent heeft als belangrijkste doelstelling om de wereld en het nieuws uit die wereld van meer context te voorzien. Bij De Correspondent tref je dus geen artikelen of berichten aan over 'wat er gisteren gebeurd is', maar artikelen, interviews, reportages en dossiers die het nieuws in een breder perspectief of een ander daglicht plaatsen.

Daarbij gaat het er niet zozeer om zoveel mogelijk aandacht te trekken, maar om diepere inzichten te bieden.

Bij De Correspondent staat de auteur centraal. Dat wil zeggen dat we de auteurs zoveel mogelijk vrij laten in het bepalen van onze agenda.

Als lid van De Correspondent volg je de wereld door de ogen van onze auteurs, die allemaal een eigen fascinatie, specialisme of expertise hebben. Niet de nieuwsagenda maar wat onze correspondenten belangrijk vinden om te vertellen, is leidend in onze keuzes.

De Correspondent wordt een volledig digitaal medium, ontwikkeld door het gerenommeerde digitale bureau Momkai.

We hebben eerst een website gelanceerd, die toegankelijk is op zowel de computer als tablet en smartphone. De Correspondent is nooit af, we blijven de site verbeteren.

De Correspondent is een advertentievrij medium.

Voor de lezer betekent dat: minder afleiding en meer inhoud. En voor de makers betekent dat: geen druk om aan de doelgroepwensen van adverteerders te hoeven voldoen. Wel staat De Correspondent open voor transparante samenwerkingen met niet-belanghebbende partijen om onze journalistieke doelen te kunnen realiseren.

Een lidmaatschap op De Correspondent kost 6 euro per maand (of 5 euro per maand als je per jaar betaalt) en je kunt het lidmaatschap elk moment weer opzeggen.

Als lid krijg je onbeperkt toegang tot alle auteurs en al hun verhalen. Je kunt je favoriete stukken met vrienden en familie delen. Je kunt bijdragen aan artikelen en ons helpen met je expertise.

Word nu lid en schrijf mee aan een nieuw hoofdstuk in de kwaliteitsjournalistiek!

  • Wie denkt dat zoiets in Nederland niet kan: deze site is gefinancierd door meer dan 25.000 lezers, die net als jij dachten dat het tijd was voor iets nieuws.
    Jelle Brandt Corstius Correspondent Nieuw Nederland Jelle Brandt Corstius
  • Wij, burgers, hebben veel meer macht dan wij ons realiseren - en die macht is door sociale media alleen maar groter geworden.
    Jelle Brandt Corstius Correspondent Nieuw Nederland Jelle Brandt Corstius
  • Het Griekse woord crisis betekent ook ‘keerpunt’. Welke kant keren wij op?
    Jelle Brandt Corstius Correspondent Nieuw Nederland Jelle Brandt Corstius

Meer dan 47.000 leden gingen je al voor