Goed nieuws: vanaf 1 september is Henk Jan Beltman (50) de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van De Correspondent. Henk Jan is een ervaren ondernemer en bestuurder, die vooral bekend is van het groot maken van het idealistische chocolademerk Tony’s Chocolonely, waar hij ruim elf jaar CEO was. Dat hij daar terechtkwam, is niet toevallig: Henk Jan vindt dat ondernemen en een betere wereld hand in hand kunnen (en moeten) gaan – maatschappelijke impact staat voor hem dan ook altijd voorop.

Wij zijn heel blij dat Henk Jan ons de komende jaren gaat begeleiden en adviseren. Minstens zo belangrijk: hij is zelf ook erg enthousiast om als commissaris bij De Correspondent aan de slag te gaan. ‘Terwijl clickbaitjournalistiek vooral polarisatie aanwakkert, kan journalistiek ook een essentiële rol vervullen in het faciliteren van een gezonde, inhoudelijke dialoog in onze samenleving’, zegt hij. ‘Ik geloof in de missie van De Correspondent om juist die rol te vervullen en zal mijn uiterste best doen om via het voorzitterschap van de raad van commissarissen mijn steentje bij te dragen.’

Henk Jan neemt het voorzitterschap over van Salar al Khafaji, die Na een termijn van vier jaar geeft Salar het stokje door om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe onderneming: een start-up waarmee hij de bouwsector wil innoveren. We zijn Salar enorm dankbaar voor al zijn harde werk en goede raad in de afgelopen vier jaar en wensen hem heel veel succes met zijn nieuwe bedrijf.

Samen met het bestuur en de andere twee rvc-leden (hoogleraar journalistiek Marcel Broersma, wiens termijn onlangs met vier jaar is verlengd en financieel strateeg Judith Brandsma, wiens eerste termijn nog loopt) draagt Henk Jan vanaf deze maand zorg voor een duurzame toekomst van De Correspondent.

Meer lezen?