De Rudi & Freddie Show
Waarom de coronacrisis vraagt om oorlogsmaatregelen in vredestijd
SoundCloud
Opname: Rudi&Freddie, montage: Romanee Rodriguez

Luisteraars! Wat een tijden... Vorige week nog een podcast waarin we dachten het ons te kunnen permitteren te keuvelen over Russische methaanlekkages. Nou, dat is even volledig omgeslagen.

Voor het eerst tref ik (Jesse) mijn waarde collega Rutger niet in levende lijve voor de podcast, maar op Skype in een oranje badjas. Het is allemaal vrij surrealistisch, maar we gaan het dus over corona hebben.

Wat gaan de economische gevolgen zijn van corona? Hele bedrijfstakken liggen stil. En veel ondernemers komen in de problemen. Valt daar wat aan te doen? Ik heb een ideetje, dat ik met jullie deel. (Waar ik overigens nu al een correctie moet maken: ik heb het in deze podcast over ‘omzet’, daar moet ik zeggen ‘toegevoegde waarde’.)

En hoe houden mensen zich in tijden van crisis? Rutger vertelt over wetenschappelijke inzichten in rampengedrag, wanneer de mens dikwijls op zijn best is.

Onze stukken hierover lezen?

De corona-pandemie slaat een grote krater in onze economie. Deze ongekende maatregel kan de overheid nu nemen De grote vraag is nu natuurlijk: wat te doen? Lees Jesses column hier Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven Er zijn weinig wetenschappelijke inzichten waar zo veel bewijs voor is, en toch wordt het vaak vergeten. Juist nu, tijdens deze pandemie, is het cruciaal om het te onthouden. Lees Rutgers column hier