LIVEBLOG

26 oktober 2021 - 15:11

Sinds vandaag geldt de strengste vorm van lockdown. Daarmee gaat de pandemie een nieuwe fase in. Vanaf 12.00 uur moet iedereen tot nader order binnen blijven. Het demissionaire kabinet besloot vrijwel direct tot de verregaande maatregel na een potentieel superspread-event in Het vastgestelde virus betreft een zeer besmettelijke en dodelijke variant.

14 november 2021 - 21:30

Wegens een mogelijk superspread-event in Tzum, Friesland, zijn alle 122.500 bewoners van een pand De eigenaar van het pand krijgt psychische en economische steun. Dit is al het tiende superspread-event sinds de strenge lockdown, die drie weken geleden van kracht werd. Ondanks de buitengewoon strikte maatregelen blijkt de verspreiding van de huidige dodelijke variant door te gaan.

18 december 2021 - 5:45

De Groningse Waddenkust is bezaaid met honderden Geteste slachtoffers bleken de nieuwe variant van het dodelijke virus bij zich te dragen. Heeft u een dode gevonden? Raak deze dan niet aan en meld deze op de website van de

20 december 2021 - 18:10

De besmettingscijfers lopen verder op. Nederland telt nu migranten niet meegerekend. Deze laatste groep ontloopt massaal de isolatieplicht. Internationale reizigers zijn een belangrijke verspreider van de dodelijke virusvariant, die ontstond in de

30 december 2021 - 19:43

Het kabinet acht versoepelingen onwaarschijnlijk. De opkomst van de nieuwe variant is nu formeel verklaard tot de Op meer dan vijfhonderd plekken in Europa zijn potentiële superspread-events geregistreerd. Op al deze locaties zijn de bewoners preventief gedood op last van de overheid. Onderzoekers benadrukken dat de huidige variant van het virus voor het eerst de hele zomer door aanwezig is geweest in Europa. De pandemie is daarmee de ‘endemische fase’ ingegaan. Dat betekent dat de huidige virusvariant waarschijnlijk permanent zal blijven circuleren in Europa. Het is voor het eerst dat een dodelijke variant van dit virus in Europa endemisch is geworden.

2 januari 2022 - 12:13

Migranten worden wereldwijd ongenadig hard geraakt door de huidige virusvariant. Israël noemt de gevolgen ‘de grootste In migrantengemeenschappen in Groot-Brittannië is naar schatting meer dan Er zijn geen steunmaatregelen. Volgens experts is de piek van de besmettingsgolf nog niet bereikt. 

7 januari 2022 - 14:09

De internationale besmettingsgolf die in oktober van dit jaar in Nederland arriveerde, heeft al De dodelijke virusvariant heeft nu ook Noord-Amerika Zowel in dichtbevolkte gebieden als in natuurgebieden is de sterfte ongekend hoog, en stijgend. Nederland bevindt zich in het centrum van de pandemie, met meer dan een miljoen doden.

12 januari 2022 - 16:00

In Europa is voor het eerst een mens besmet met de huidige variant van het Het betreft een die in nauw contact was met besmette vogels. Experts benadrukken dat de de grootste kanshebber is voor het veroorzaken van  

Dit liveblog over de vogelgrieppandemie gaat nu sluiten. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom dit dodelijke virus?